Helpt het om veel suiker te drinken voor een toets?

Suiker in de vorm van een energie drankje of gewoon cola/fanta.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als het een lichamelijk toets is dan kun je er echt iets aan hebben. Anders is het een redelijke fabel dat het gebruik van (bijvoorbeeld) druivensuiker echt helpt voor het maken van een toets (en dat geldt dus ook voor een energiedrankje). Het helpt alleen een negatief effect van extreme dufheid te verhelpen volgens mij. Maar als je gewoon uitgeslapen bent dan is dat nog altijd het beste.

Verschilt per persoon. De een kan zich dan juist erg goed concentreren en een ander word dan juist helemaal druk en verknalt de hele toets. Toegevoegd na 38 seconden: Dus wat bij jou het beste werkt, kun je maar op 1 manier achterkomen;)

Het ligt er ook aan hoe lang de toets duurt. Suiker levert snelle energie, maar je zakt ook snel weer in, en dan word je juist duf. Dus als je een grote toets hebt, waar je een paar uur de tijd voor krijgt, kun je beter niet op suiker vertrouwen. Je kunt trouwens ook van die druivensuikertabletten gebruiken, daar word je ook goed wakker van. En druivensuiker wordt langzamer gebruikt dan andere suikers.

Een handvol noten (pinda's o.i.d.) schijnt te werken. Suiker weet ik niet.

Nee, allemaal fabels. Het enige wat helpt, is voldoende studeren en je best doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100