Helft ziektewet loondienst, mag je zzp werken en ben je verplicht dit aan te geven?

Beste..
Ik ben in loondienst en werk als zzp.
Loondienst is momenteel aangepast naar deels ziekte wet 50/50 met aangepaste werkzaamheden.
Mag ik daarnaast zzp werk doen en bepaal ik dat zelf of word dit geregistreerd en zodra je ziekmelding/ziektewet op je naam heb staan met doorbetaald vanuit werkgever ,
Worden dan je zzp diensten doorgegeven aan je werkgever omdat dit ergens zou kunnen botsen. Ik weet te weinig van deze systemen.
En zzp diensten geen hoofd inkomen maar
Wel belangrijke extra inkomsten.
Anders ben je dus je eigen regie kwijt over je eigen financiën door
Middel van ziekte wat al beperkingen geeft op je algehele situatie en je leven.
Graag hoor ik hoe dit in elkaar zit
Welke rechten en plichten er zijn

Weet jij het antwoord?

/2500

Alleen als je werk als zzp-er je herstel niet belemmert, mag je blijven werken als zzp-er. Ben je ziekgemeld wegens oververmoeidheid of een fysieke of mentale aandoening die rust nodig heeft voor herstel, dan kan je werkgever of arbodienst wel degelijk bepalen dat je in je herstelperiode niet mag werken als zzp-er. Maar kun je in loondienst niet - of minder - werken vanwege bijvoorbeeld een knieblessure en ben je als zzp-er werkzaam achter een bureau, dan is je herstel waarschijnlijk prima te combineren met je werk als zzp-er. Dat moet dan wel vooraf worden goedgekeurd door je werkgever! Of je werk als zzp-er je herstel wel of niet in de weg zit, is ter beoordeling aan de bedrijfsarts of arbodienst. Dus ja, je moet melden dat je als zzp-er aan de slag wil blijven. Voor je werkgever ben je verplicht je leven zo in te richten dat je zo snel mogelijk weer volledig aan het werk kunt. Indien je werk als zzp-er geen belemmering is voor herstel, kan het dus. Vormt het wel een belemmering voor herstel, dan mag je dus tijdelijk niet als zzp-er werken. Dat je daardoor mogelijk in financiële problemen komt, is het risico van zzp-er zijn. Die risico's had je van te voren moeten en kunnen inschatten voordat je als zzp-er begon en die had je mogelijk ook kunnen afdekken door een aparte verzekering voor ziekte of arbeidsongeschiktheid. Dat je bij ziekte dus een deel van je regie kwijt bent klopt, dat geldt voor vrijwel iedereen die ziek wordt. Ook voor mensen die fulltime in loondienst werken heeft ziek zijn vaak financiële gevolgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100