winst en verlies rekening, hoe bereken je de koerswinst?

Ik heb een stamrecht BV en ik ben de jaarrekening, die door een administatie kantoor is opgemaakt, te begrijpen om deze dit jaar zelf te kunnen maken.
Ik kan alle getallen op de balans en winst en verlies rekening terugvinden in bankafschriften e.d. Echter bij "rentebaten en soortgelijke opbrengsten" staat de post "koerswinst effecten" Hoe wordt dit opgebouwd? Ik heb alle mogelijke bedragen uit het jaaroverzicht van de bank bekeken en gecombineerd, maak ik kan niet op dit bedrag komen.
Is hier iets over te zeggen zonder een studie van alle papieren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit betreft de fluctuatie van de koers van uw effecten. Met andere woorden, uw aandelen zijn meer dan wel minder waard geworden gedurende het boekjaar. Om de koerswinst te bepalen zal de waarde per begin boekjaar (= eindbalans vorig jaar) moeten worden vergeleken met de koers per einde boekjaar. Toegevoegd na 3 minuten: Mochten er gedurende het jaar transacties hebben plaatsgevonden in de Stamrecht BV dan moeten ook deze transacties meegenomen worden in de berekening. Indien nodig kunnen wij u helpen met het opstellen van uw jaarrekening.

Bronnen:
www.goedoporde.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100