Moet er op je CV bij je werkgevers ook contactpersonen bij worden vermeld?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een cv moet kort maar krachtig zijn! Een werkgever moet er misschien tientallen lezen en selecteert hieruit. Een ellenlang onleesbaar cv zal snel afvallen. Maar, referenties kunnen natuurlijk wel waardevol zijn! Vraag aan een aantal oud werkgevers een referentie, waarin zij op een half a4tje beschrijven wat ze van je vonden. Neem deze mee naar een gesprek, hiermee laat je zien dat je goed voorbereid bent. Of zet op je cv dat er referenties aanwezig zijn. Wanneer de werkgever deze wil zien kan je ze alsnog overhandigen.

Nee. Op mijn CV zou ik die nooit meegeven. Dit is iets voor een later stadium, en die kan je op maat uitgeven & de contactpersonen waarschuwen dat je in een sollicitatieprocedure zit.

Dat mag jezelf weten, je kan altijd aangeven: contactpersonen danwel referenties op aanvraag.

Je kunt een persoon als referentie melden op je CV, het is niet verplicht. Wel even van tevoren toestemming vragen aan die persoon, of hij/zij dat goed vind. Ik heb dit bij 1 baan op mijn CV vermeld, omdat ik daar lange tijd heb gewerkt, en men was zeer tevreden over mijn werkzaamheden.

Ik zou wachten,tot ik eventueel wordt uitgenodigd voor een gesprek. Daarna kun je altijd nog referenties opgeven.

Nee, kort maar krachtig in je cv zetten waar je hebt gewerkt etc. Als hun geinteresseerd zijn in jou, vragen ze je het wel en zo komt het gesprek opgang... Succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100