Wat is frontoffice en wat doet een frontoffice medewerker?

Weet jij het antwoord?

/2500

De frontoffice is dat deel van het bedrijf dat het contact met de klant / bezoeker heeft. Denka an een balie medewerker of verkoper. Wat exact de positie inhoud is bedrijfsafhankelijk

In een 'frontoffice' vinden doorgaans de eerste klantcontacten plaats.....

Frontoffice staat tegenover backoffice, soms noemt met ze resp. commerciele en administratief-technische afdeling. Klanten en leveranciers komen niet verder dat de frontoffice. Er is een tendens om de backoffices te verhuizen naar bijv. India en de frontoffices locaal te laten opereren. Voor grote bedrijven zijn dit kostbesparende maatregelen, die de toekomst van het bedrijf kunnen bepalen. Toegevoegd na 1 minuut: Wat de frontoffice medewerker doet is meestal commercieel.

Natuurlijk is al het bovenstaande juist maar wat je ook steeds vaker ziet is een interne frontoffice. Dus een aanspreekpunt voor medewerkers binnen een bedrijf. Waar bijvoorbeeld alles met betrekking tot facilities geregeld kunnen worden voor medewerkers. Dus het ligt er maar aan wie je klanten zijn intern of extern. Dat staat dan weer in de functiebeschrijving.

De frontoffice is de voorkant van een bedrijf, het gezicht ervan. Dat is wat de bezoekers als eerste zien wanneer ze er binnenkomen. Daar werken de portier, de receptionist(e), de surveillant, de informatiebalie- en klantenservicemedewerkers. Zij zorgen ervoor dat de bezoekers op de juiste plek terechtkomen, en de informatie krijgen die ze nodig hebben. De frontoffice kan niet goed werken zonder backoffice. Daar zitten de mensen (figuurlijk, maar mogelijk ook letterlijk) achter de schermen. Zij zijn niet direct zichtbaar voor de bezoekers, maar zorgen ervoor dat het bedrijfssysteem goed kan draaien.

Veel bedrijven gaan zich i.p.v. op hierachische verhoudingen steeds meer richten op frontoffice en backoffice verhoudingen. Simpel gezegd is de frontoffice het team dat 'voorin het kantoor staat' --> de klant ontvangen (letterlijk gezien aan de balie, figuurlijk gezien telefonisch etc.). Backoffice is vervolgens het verwerken van klantengegevens etc. Uiteraard komt hier veel meer bij kijken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100