mag je salaris met 30% naar beneden gaan als je door een bedrijfsongeval in de ziekewet zit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je salaris gaat dan niet naar beneden. Je werkt niet dus je zit in de ziektewet. En die vergoeding is lager dan je salaris. Maar je salaris is nog steeds hetzelfde. Dat je dus 30% minder krijgt dan als je werkt, dat mag. Het is niet netjes, maar het mag wel.

Ja, wettelijk is de uitkering 70% en in de meeste bedrijfstakken is het zo geregeld dat dit in het eerste ziektejaar aangevuld wordt tot 100%. Dat staat dan in de CAO. In sommige bedrijfstakken wordt in het tweede ziektejaar (ook) 70% uitgekeerd.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-...

Misschien heb je hier iets aan , zie link. Hier staat alles in beschreven over wat je moet doen en waar je zeker recht op hebt. Aangezien het een bedrijfsongeval is is je werkgever overal voor aansprakelijk. In principe moet de verzekering van je werkgever alle kosten betalen, ook de gemaakte medische kosten dus. Succes en sterkte

Bronnen:
http://www.bedrijfsongeval.nl/ashwindigita...

IK heb het al vaker gezegd, dit zijn zaken waarvoor je in overleg moet treden met de vakbond. Je krijgt n.l. 30& minder tgv een bedrijfsongeval. Dit is de verantwoordelijkheid van de werkgever. Hij is dus aansprakelijk voor jouw inkomstenderving. De vakbond kan dit voor je afhandelen. Ben je geen lid, kan je het worden, en als ze het niet willen afhandelen (soms moet je eerst een jaar lid zijn), kan je naar je rechtsbijstandverzekering. Het is absoluut niet vanzelfsprekend dat je nu 30% minder krijgt, tenzij het bedrijfsongeval is plaatsgevonden tgv verwijtbaar gedrag van jou.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100