Hoeveel verdien je als model per klus?

Wanneer je bijvoorbeeld jong bent (15/16 jaar) en als bijbaantje modellenwerk doet voor bijvoorbeeld kledingzaken, dus niet erg professioneel. Ik weet dat dat lastig is te bepalen maar gemiddeld gezien per klus.

Weet jij het antwoord?

/2500

als 15-jarige kun je rekenen op €50,- tot €100,- per klus Het ligt puur aan de commerciële capaciteit of jouw inbreng meer oplevert dan het kost.

Dat is heel divers! Het hangt heel erg af van de opdracht. Maar reken er niet op dat het gouden schip binnen komt varen. Een halve dag voor een fotograaf levert ongeveer honderd euro op, een uurtje dertig. Voor film krijg je meer, ongeveer tweehonderd euro voor een draaidag, als je een hoofdrol hebt. Dit zijn de vergoedingen die je van het castingbureau krijgt. Je portretrecht kan je ook wat opleveren. Speel je in een commercial die een jaar lang regelmatig wordt uitgezonden, dan blijf je daar gedurende dat jaar geld voor ontvangen. Staat je foto in een eenmalig verspreide folder van Albert Heijn of hangt ie in de winkel? Hoe meer gebruik er van je foto wordt gemaakt, hoe meer je eraan verdient.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100