Waaruit blijkt dat men betrouwbaar is als hij/zij dat in een sollicitatie brief zet?

Over het algemeen vermelden mensen in hun sollicitatiebrief best vaak dat ze betrouwbaar zijn. Dat wil ik ook doen. Ik weet zelf dat ik betrouwbaar ben maar weet niet hoe ik dit moet verwoorden zonder dat het heel simpel of sukkelig overkomt.
Bijvoorbeeld: 'Ik ben betrouwbaar omdat als mensen mij een geheim vertellen ik het aan niemand door vertel.' Dat is de waarheid maar nou niet bepaald een zin die je in een sollicitatiebrief zet, naar mijn idee.
Wat zijn wel zinnen waaruit je kan laten blijken dat je betrouwbaar bent en wat ook een beetje professioneel overkomt? Over het algemeen genomen zinnen dus, niet op een bepaald persoon van toepassing.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je zou een zin kunnen gebruiken als de volgende: "Ik ben betrouwbaar omdat ik me altijd houd aan de gemaakte afspraken.". Dus je betrouwbaarheid blijkt uit het feit dat je altijd afspraken nakomt. Ook zou je kunnen schrijven dat collega's of leidinggevenden altijd jouw betrouwbaarheid (en andere zelf aan te vullen eigenschappen, zoals bijvoorbeeld enthousiasme) waardeerden.

Bij oudere werknemers die niet op hun eerste baan solliciteren, zie je vaak dat ze het omgaan met vertrouwelijke gegevens aantonen vanuit hun eerdere baan/banen. Een medisch secretaresse ziet bijv. heel veel patiëntendossiers voorbijkomen; zij kan daarnaar verwijzen als ze later weer terecht komt op een vertrouwenspositie. Zelf heb je daar misschien weinig aan, maar je zou kunnen aangeven dat je desgevraagd een Verklaring omtrent het gedrag (VOG) kunt overleggen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100