Waarom komt het loon wat per maand betaald moet worden steeds op een andere datum binnen?

Ik krijg per 4 weken loon en altijd op vrijdag, niet eerder, niet later.

Mijn man krijgt echter per maand betaald. En daarvan is de datum en dag steeds verschillend. Ook het aantal dagen dat er tussen zit is steeds anders.

Tussen 22 januari en 24 februari 33 dagen
Tussen 24 februari en 20 maart 24 dagen
Tussen 20 maart en 22 april 33 dagen
Tussen 22 april en 22 mei 30 dagen
Tussen 22 mei en 24 juni 33 dagen
Tussen 24 juni en 22 juli 28 dagen
Tussen 22 juli en 22 augustus 31 dagen
Tussen 22 augustus en 23 september 32 dagen
Tussen 23 september en oktober... geen idee nog niet ontvangen we zitten nu op 29 dagen.

Hoe zit dat nou?
Ik dacht dat als je per maand betaald krijgt dat je altijd op dezelfde datum loon kreeg. Behalve als die vaste datum in een weekend valt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een maandloon is op tijd als het op de laatste dag van de maand is bijgeschreven. Is dat zo, dan kun je er verder niets van zeggen (behalve als ook de data waarop wordt uitbetaald vantevoren aan de werknemers worden meegedeeld. Dan moetop die data betaald worden). Verschillen kunnen worden veroorzaakt omdat de maanden niet even lang zijn. En omdat de data waarop de weekends vallen iedere maand anders liggen. De salarisadministratie heeft echter dezelfde tijd om alles te verwerken en werkt doorgaans alleen van maandag tot en met vrijdag. Verder vallen de feestdagen die door de week gevierd worden als werkdag af.

In het weekend worden geen salarisbetalingen gedaan, dus op zaterdag en zondag zul je geen bijschrijvingen zien die die nacht hebben plaatsgevonden. Ik krijg mijn geld de 25e, deze maand een zaterdag, dus dat zie ik maandag pas op mijn rekening. Een goede baas en salarisadministratie weet dat en zou het geld eerder overmaken zodat je het vrijdag de 24e al hebt. Vandaar de verschillen. Toegevoegd na 1 minuut: Met betalingen bedoel ik een actie van de bank, niet van je baas. Toegevoegd na 4 minuten: Kijk maar in februari: de 22 is zaterdag, dan krijg je het maandag de 24e omdat de bank is het weekend niet overmaakt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100