Bestaat er een beroep waar je én binnenhuisarchitect bent en ook een 'gewone' architect, dus een combi van deze 2 beroepen?

En met een 'gewone' architect bedoel ik iemand die even simpel gezegd huizen etc ontwerpt, even de simpelste versie om dit te verwoorden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn tal van architecten die zowel het gebouw als het interieur tot in details hebben ontworpen. Een paar voorbeelden: Cuypers (Rijksmuseum), Dudok (raadhuis Hilversum), Berlage, Van Heukelom (NS-hoofdgebouw 4) enz. Het zijn gewoon architecten met een specialiteit; geen aparte beroepsgroep.

Nee, dat bestaat niet. De beroepen "interieurarchitect" (vroeger: "binnenhuisarchitect") en "architect" zijn twee verschillende beroepen met verschillende (verplichte) opleidingen. Om ingeschreven te kunnen worden in het architectenregister is voor beide beroepen een specifieke opleiding verplicht. Pas daarna mag men zich officieel "architect" of "interieurarchitect" noemen. Inschrijving in het architectenregister is dus wettelijk verplicht om de beschermde titel "architect" of "interieurarchitect" te mogen voeren. In de praktijk werken architecten en interieurarchitecten vaak nauw met elkaar samen. Het staat natuurlijk iedereen vrij om twee opleidingen te doen en in zijn dagelijks leven de beide beroepen uit te oefenen. In het verleden hebben verschillende mensen de werkzaamheden van de twee beroepen in hun werk gecombineerd. Zie voor meer informatie ook de volgende websites: http://www.nationaleberoepengids.nl/Binnenhuisarchitect, http://www.nationaleberoepengids.nl/Architect, http://nl.wikipedia.org/wiki/Interieurarchitect, http://nl.wikipedia.org/wiki/Architect, http://nl.wikipedia.org/wiki/Architectenregister en https://www.architectenregister.nl/Home/index.aspx

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100