Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Bestaat er een beroep waar je én binnenhuisarchitect bent en ook een 'gewone' architect, dus een combi van deze 2 beroepen?

En met een 'gewone' architect bedoel ik iemand die even simpel gezegd huizen etc ontwerpt, even de simpelste versie om dit te verwoorden.

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
1.4K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Er zijn tal van architecten die zowel het gebouw als het interieur tot in details hebben ontworpen. Een paar voorbeelden: Cuypers (Rijksmuseum), Dudok (raadhuis Hilversum), Berlage, Van Heukelom (NS-hoofdgebouw 4) enz. Het zijn gewoon architecten met een specialiteit; geen aparte beroepsgroep.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Nee, dat bestaat niet.

De beroepen "interieurarchitect" (vroeger: "binnenhuisarchitect") en "architect" zijn twee verschillende beroepen met verschillende (verplichte) opleidingen. Om ingeschreven te kunnen worden in het architectenregister is voor beide beroepen een specifieke opleiding verplicht. Pas daarna mag men zich officieel "architect" of "interieurarchitect" noemen. Inschrijving in het architectenregister is dus wettelijk verplicht om de beschermde titel "architect" of "interieurarchitect" te mogen voeren. In de praktijk werken architecten en interieurarchitecten vaak nauw met elkaar samen.

Het staat natuurlijk iedereen vrij om twee opleidingen te doen en in zijn dagelijks leven de beide beroepen uit te oefenen. In het verleden hebben verschillende mensen de werkzaamheden van de twee beroepen in hun werk gecombineerd.

Zie voor meer informatie ook de volgende websites: http://www.nationaleberoepengids.nl/Binnenhuisarchitect, http://www.nationaleberoepengids.nl/Architect, http://nl.wikipedia.org/wiki/Interieurarchitect, http://nl.wikipedia.org/wiki/Architect, http://nl.wikipedia.org/wiki/Architectenregister en https://www.architectenregister.nl/Home/index.aspx
(Lees meer...)
Antoni
9 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding