Ontvang je vergoeding als je een eigen winkel start

Mijn moeder en haar vriendin willen een kledingwinkel beginnen, ontvang je daar vergoeding voor en hoeveel is de rente ervan? En krijg je steun van de regering?

Weet jij het antwoord?

/2500

Lees de onderstaande bronnen door, hier wordt alles duidelijk uitgelegd. Toegevoegd na 1 minuut: Je krijgt geen standaard 'vergoeding', maar je kunt wel een lening aanvragen. Steun krijg je ook niet van de regering, je moet zelf je eigen bedrijf opstarten maar de KvK is wel bereid je hiermee te helpen.

Bronnen:
http://www.kvk.nl/ondernemen/bedrijf-starten/
http://www.kvk.nl/over-de-kvk/uw-inschrijv...

Nee, je krijgt geen vergoeding, wel kom je in aanmerking voor wat speciale fiscale regelingen en subsidies. Als ondernemer en als starter komt u in aanmerking voor speciale fiscale regelingen. Er zijn ook subsidies waar u als starter in bepaalde situaties gebruik van kunt maken en regelingen voor de financiering van uw onderneming, zoals leningen en starterskrediet. Regelingen als de startersaftrek en investeringsregelingen kunnen u voordeel opleveren bij uw belastingaangifte: Zelfstandigenaftrek Startersaftrek Startersaftrek bij arbeidsongeschiktheid Mkb-winstvrijstelling Investeringsaftrek Laat je moeder en haar vriendin eens naar de Kamer van koophandel gaan, om informatie in te winnen en een afspraak maken met de belastingdienst. Zodat het duidelijk voor hen is, waar ze recht op hebben.

Bronnen:
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/conn...
https://www.ikgastarten.nl/financiering/su...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100