Vraag over WW-uitkering (zie uitleg)

Mijn contract loopt de 31ste van augustus af. Heb voor de zekerheid een WW-uitkering aangevraagd (al zit ik hier helemaal niet op te wachten!)

Heb zojuist super goed nieuws gekregen dat ik eind van september kan starten bij een bedrijf!

Heb ik dan nog recht op mijn WW-uitkering voor die aantal weken dat ik niet werk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je hebt gewoon recht op ww,in de periode dat je die andere baan nog niet hebt. Mits je aan de eisen voldoet. Het invullen van de papieren ,is 10 minuten werk. En als ze weten dat jij eind september voor een nieuwe baas begint dan,hoef je helemaal niet te solliciteren. Ik vul regelmatig papieren in voor buitenlandse werknemers.die hier na drie maal contractverlenging tijdelijk 3 maanden niet voor hun baas mogen werken. Tijdens deze periode hoeven deze mensen ook niet te solliciteren,omdat als hun 3 maanden erop zitten ze gewoon weer opnieuw bij hun oude baas kunnen beginnen. Deze regel wordt hier veel toegepast,zo krijgen deze mensen nooit een vast contract. Maar wordt het iedere keer verlengd.

Ja normaal gesproken heb je daar recht op. Of je moet nog vrije dagen hebben opgebouwd die nog opgenomen kunnen worden.

je hebt hier zeker recht op alleen moet je bereid zijn om de hele papierhandel in te vullen en ook beschikbaar zijn voor ander werk in die maand (in theorie)

Ja,als je aan de weken eis (De wekeneis houdt in dat je in de periode van 36 weken onmiddellijk voor je werkloosheid ten minste 26 weken als werknemer hebt gewerkt. Een week telt al mee zodra je op één dag in die week hebt gewerkt) voldoet,dan heb je voor die weken waarin je geen werk hebt gewoon recht op een ww uitkering. Je zit immers vanaf eind augustus tot eind september zonder werk.

Ja, je hebt recht op een ww uitkering, je bent wel erg laat, maar ik zou het maar aanvragen. Let op! Je moet in Nederland een uitkering of een ander inkomen hebben om verzekerd te zijn. Ook ben je belastingplichtig. Succes met je nieuwe baan! Toegevoegd na 1 minuut: Inderdaad je moet wel aan de wekeneis voldoen.

Ha, dat Geluk; Omdat je al een andere baan hebt aangenomen zal een jobcoach die een beetje meedenkt bij het UWV je voor de tussentijd vrijstellen van de sollicitatieplicht en heb je in feite dus gewoon een maandje extra vrij.

Ja, maar hou er wel rekening mee dat je nog geen ww ontvangt in de eerste weken van september dat kan wel eens half oktober worden, maar je moet het wel aanmelden het is toch zonde.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100