Hoe ziet een werkdag van een commando eruit?

Ik heb een profielwerkstuk gemaakt over de commando's. Nu ben ik nagenoeg klaar en ken ik alle ins en outs van missies in heden en nu, maar nu rest mij de vraag hoe ziet een ''normale'' werkdag van een commando eruit. Hierbij doel ik op de dagen dat zij niet op missie zijn maar op de kazerne zitten. Ik hoop dat jullie mij hierbij kunnen helpen bij voorbaat dank.

Weet jij het antwoord?

/2500

Mijn partner is oud commando. Hij zei dat als ze op de kazerne zaten, zij de dag begonnen met 5 kilometer hardlopen, voor het ontbijt. Maar, zei hij erbij, dat is erg lang geleden (dik de vorige eeuw) en dat is misschien allang veranderd. Meer wilde hij er niet over zeggen.

Mijn zoon is oud-commando. Nadat de opleidingen zijn afgerond, blijf je de rest van je loopbaan als Commando diverse cursussen en opleidingen volgen om je kennis en vaardigheden bij te houden of verder uit te breiden. Mijn zoon was sniper. Dus heel veel schietoefeningen waarbij hij onzichtbaar moest blijven. Hele dagen op een dak liggen om te observeren....Heel veel trainingen in voortbewegen over "normaal terrein", zonder gezien te worden. Dat blijft allemaal. Heel veel lichamelijke trainingen. Dingen als parachutespringen van extreme hoogten, helikopterinzetbaarheid, contraterreur en medische hulpverlening.........daar ben je nooit over uitgeleerd. En toch vond hij het, na vier missies, hier in Nederland maar saai worden en slecht betaald bovendien.

Zojuist gevraagd aan een Commando: De normale dag voor een commando in de kazerne bestaat uit het uitvoeren van zijn functie, kan van alles zijn, van opleidingen geven tot administratief werk, maar daarnaast veel zware oefeningen. Het blijft een eis om in top conditie te blijven, maar verder heb je natuurlijk ook gewoon je werk dat je moet doen, soms is dat gewoon net als een normale ambtenaar 8 uur achter een bureau zitten. Toegevoegd na 7 minuten: Op deze site staat nog wat je de rest van je loopbaan doet, als je de studie hebt afgerond. Je kunt voor een specialisatie kiezen en die dient dan ook bijgehouden te worden.

Bronnen:
http://werkenbijdefensie.nl/vacature/korpo...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100