Zou het salaris bij elk bedrijf met je verjaardag omhoog moeten als je nog onder het minimumloon valt?

Ik heb het idee dat ik genaaid word door mijn werkgever.

Vorig jaar, verdiende ik bij een 36 1/2-urige werkweek een bruto salaris van 1016 euro voor een baan als DTP-er. Dit vind ik op zich al erg weinig, gezien een vroegere klasgenoot met hetzelfde werk begon met 1350 euro bruto. Toen ik jarig werd en dus van 19 naar 20 ging kreeg ik geen directe verhoging, pas aan het einde van het jaar kreeg ik een (zeer kleine) verhoging van 1016 naar 1060 bruto. Sindsdien heb ik geen loonsverhoging gehad en tot op de dag van vandaag nog steeds een netto bedrag van 879 euro binnen gekregen iedere maand.

Gisteren ben ik jarig geweest en 21 geworden, zou volgens de wet met ingang van mijn nieuwe leeftijd mijn salaris ook verhoogd moeten worden, of kunnen bedrijven in een zelf opgezette CAO stellen dat ze dit niet per direct hoeven? Zo niet, is het dan slim om het er met mijn werkgever over te hebben, ik heb namelijk geen vast contract en ben bang dat als ik lastig ga doen ze me er sneller uit gooien, vooral gezien het werkloosheidspercentage vandaag de dag best hoog ligt. Ik werk er nu 2 en een half jaar en aan het einde van dit jaar krijg ik een contract of word ik ontslagen.

Ik was al aan het twijfelen of ik misschien niet beter elders werk kan zoeken maar het euvel zit hem in dat ik erg kan genieten van mijn huidige werk, de bedrijfssfeer en mijn collega's.

Bij voorbaat dank

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je werkgever moet jou bij een volledige werkweek tenminste een bruto salaris geven gelijk aan het minimumloon. Het minimumloon voor 21 jarigen is € 1.065,30 per maand. Het kan best zijn dat in jouw sector een werkweek van 40 uur gebruikelijk is, dan is het voor jouw van toepassing zijn minimumloon 36,5/40 van het maandbedrag. Als je minder verdient dan het minimumloon kan je op de site van de overheid lezen watje kunt doen, maar de eerste stap is natuurlijk ga met je werkgever praten. http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/minimumloon/minder-dan-het-minimumloon

Je kunt alles in het CAO boekje nalezen. Als je geen lid bent van een vakbond kan je een boekje lenen van een collega die wel lid is, of je kunt het ter inzage vragen van je werkgever. Je werkgever MOET een CAO boekje hebben en dat altijd ter inzage geven als een werknemer daar om vraagt.

Je moet wettelijk minimaal eur 1069.78 verdienen als 21 jarige. Met een salarispakket kun je op exact de datum het nieuwe salaris laten beginnen. Als de CAO een hoger bedrag geeft geldt minstens dat bedrag. Soms hanteert men een regel dat degenen die in de eerste helft van de maand jarig zijn de hele maand het nieuwe salaris krijgen. Toegevoegd na 26 minuten: Correctie: eur 1065.30 per maand. In juli wordt het iets hoger.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100