Vorig jaar september 3 weken vakantie verlof voor in a.s. April aangevraagd en geen antwoord gekregen. Nu ineens een afwijzing. Mag dat?

Wel enkele keren gevraagd naar een antwoord maar niet gekregen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Voor zover ik lees mag de werkgever dat. Daar staat geen termijn op. In het artikel vind je de rest van de info. Mvg. Steven

Bronnen:
http://www.jobat.be/nl/artikels/mag-de-baa...

Vakantiedagen opnemen Als je vakantiedagen wilt opnemen, moet je je wensen bespreken met je werkgever en schriftelijk aanvragen. De werkgever heeft twee weken de tijd om na te denken over jouw wensen en eventueel schriftelijk bezwaar te maken. Doet de werkgever dat niet, dan zijn jouw vakantiewensen akkoord, Er zijn twee redenen waarom een werkgever jouw verzoek om vakantie kan afwijzen. 1.Als er sprake is van een collectieve vakantie (zoals in de bouw en het onderwijs) of als je in de arbeidsovereenkomst een vaste vakantieperiode hebt afgesproken 2. Als jouw vakantiewensen grote problemen opleveren voor jouw werkgeverer Je werkgever moet dan wel toestemming geven voor een andere vakantieperiode.

Bronnen:
http://www.cnv.nl/werk-en-prive/verlof/vakantie/

In aanvulling op het (correcte) antwoord van Maria16: Zelfs wanneer een vakantie zou zijn toegezegd, kan de werkgever hem alsnog op een later moment, in overleg, annuleren wegens 'gewichtige redenen' . Uit Burgerlijk Wetboek 7 Artikel 638 (...) "5 De werkgever kan, indien daartoe gewichtige redenen zijn, na overleg met de werknemer, het vastgestelde tijdvak van de vakantie wijzigen. De schade die de werknemer lijdt ten gevolge van de wijziging van het tijdvak van de vakantie, wordt door de werkgever vergoed."

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100