Vandaag moet ik een dienst draaien tot 21:30 vanavond maar door financiele omstandigheden twijfel ik om te gaan? Help misschien?

Al zes maanden lang is mijn vriend werkloos, we wonen samen en in de eerste 4 maanden deed hij er weinig aan om aan nieuwe werk te komen. Hierdoor moest ik dubbel uren (altijd "ja" zeggen om in te vallen voor iemand anders) inzetten om alleen de huur te kunnen redden. Nu sta ik op het punt dat ik zeer uitgeput ben en bijna een hekel begin te krijgen aan mijn werkplek door mijn sociale angst en om het feit dat hij nog steeds geen werk heeft. Ik wil vandaag een smoes verzinnen om niet naar mn werk toe te gaan maar door mijn gedachtepatroon vrees ik dat: 1. Mijn manager dat niet zou accepteren en mij vervolgens ontslaan, 2. Mijn vriend dwingt me om te gaan maar op een manier vind ik dat zo flauw en dat hij me gewoon niet thuis wil hebben, 3. Dat mijn managers beginnen te denken dat ze weinig aan mij hebben want de personeel die daar werken dagen ook niet te vaak op.

Ik weet dat ik financiele prioriteiten heb maar toch, 8 uren in een supermarkt, akelige klanten, ik kan er bijna niet meer tegen. Wat zal ik doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zet je erover heen. Je moet gewoon gaan. Als je namelijk niet gaat worden je problemen alleen maar groter zoals je zelf al beschrijft. En daarnaast moet je op zoek naar een lange termijn oplossing. Dus, waarschuw je vriend dat als hij over een maand nog geen baan heeft/hard aan het zoeken is je hem het huis uit gooit. En doe dat ook. Ga op zoek naar een andere baan die je beter trekt. Zoek eventueel een goedkoper huis dat je wel kunt betalen. Zoek uit welke toeslagen je eventueel kunt krijgen (huurtoeslag, zorg toeslag) om alles wat makkelijker te kunnen betalen. De oplossing ligt in actie, niet in opgeven en niet naar je werk gaan.

Volg je gevoel, ik zie aan je vraag dat je het niet veel langer uithoudt, volg je gevoel...Het kan heel goed zijn, dat de oplossing pas komt, pas werkelijk komt op het moment dat jij je gevoel volgt... Wat dat precies is kan ik zo maar niet botweg zeggen, daar ken ik alles niet goed genoeg voor, maar ik zie aan jou dat je wenst te stoppen met dit leven op deze manier... Volg je gevoel en als jij anders doet, zal alles anders worden... Veel succes in deze onzekerheid... Als je gewoon doorgaat, dan wordt je waarschijnlijk ziek en daar is NIEMAND mee gebaat, zelfs jij niet...

ik zou wel naar je werk gaan anders krijg je alleen maar meer problemen. ik raad je wel aan om eens een goed gesprek met je vriend te hebben. eis van hem dat hij snel werk heeft. dat hij zich bij alle uitzendbureus inschrijft en echt zijn best doet. wil hij gewoon echt niet werken dan zou ik dat niet accepteren dan gebruikt hij jou alleen maar om aan geld te komen. ik zou dan bij hem weg gaan als hij er echt niks aan deed. stel je relatie gaat kapot en jij hebt je werk verwaarloosd heb je alleen jezelf ermee. dus denk nu aan jezelf en werk voor jezelf.

Ten eerste vind ik het super dat je al een tijd zo je best doet om je hoofd boven water te houden, echt heel knap! Wel wordt het tijd dat je je vriend gaat vertellen dat je dit niet pikt en dat je er zelf aan onderdoor gaat! Als hij echt van je houdt laat hij je echt niet zo strugglen in je up en is hij geen echte kerel! Dus, ga een gesprek met hem aan dat je wil dat hij binnen een baan werk heeft, hoe, wat en waarom maakt niet uit, als er maar geld binnenkomt! Dan heb jij ook weer wat ademruimte! Geef aan je manager aan in welke situatie je zit en dat je daarom niet lekker in je vel zit, dan kunnen hun daar ook rekening mee houden.

Ik denk dat het beter is als je wel naar je werk gaat, want in jouw situatie en in deze tijd werkeloos worden maakt de problemen alleen nog maar groter. Maar misschien is jouw grootste probleem wel de kerel die thuis op de bank tv kijkt, terwijl jij je naar een burn-out toewerkt. Gebruik het weekend om eens heel serieus met je vriend te praten en maak heel duidelijke afspraken over de manier hoe hij denkt jullie financiële situatie weer op orde te krijgen. Wordt dat een gesprek zonder goed resultaat (te beoordelen enkel en alleen door jouzelf), dan moet je serieus overwegen of dat echt de man is waar je oud mee wil worden. Sterkte en niet je baan opgeven!

Ik ken je situatie natuurlijk niet, maar zoals je het beschrijft is je vriend een profiteur en ben jij een heel aardige, welwillende en meegaande vrouw. Je moet je wat harder gaan opstellen, in ieder geval gewoon gaan werken, want jij hebt in ieder geval nog werk. Je problemen worden alleen maar groter als jij ook nog eens in de ww terecht komt. Op dit moment moet je zorgen dat jouw werksituatie stabiel is. Je vriend moet (!) zorgen dat, als je thuis komt, alles geregeld is, zodat je niet voor eten of het huishouden hoeft te zorgen. Dat geeft jou wat meer rust, zodat je wat minder vermoeid bent en het werken jouw belangrijkste taak is. Als je vriend het huishouden niet wil doen en hij is niet serieus met solliciteren bezig, dan vindt hij het allemaal wel goed zo. Trap hier niet in, want dat is geen liefde maar parasietgedrag. Ik begrijp dat je van hem houdt maar zo te lezen is het hoog tijd dat je aan jezelf denkt voordat je diep ongelukkig wordt.

Eigenlijk geef jezelf al het antwoordt, lijkt me zo. Jij dubbel (gedwongen) werken en je vriend zit thuis. Jezelf uithollen en je stevent af op een burn-oud. Je zult wel begrijpen welke stappen je moet gaan nemen om jezelf te beschermen. Doen en wel onmiddellijk.!!

Het spijt me om het zo cru te moeten brengen maar die vriend van jou moet aan het werk en zo snel mogelijk.Iemand die al een half jaar geen werk heeft en jou niet thuis wil hebben zou ik niet mijn vriend willen noemen.ondertussen zou ik proberen een andere baan te zoeken omdat je dit een vervelende baan vindt.Jou vriend zou best wat meer verantwoordelijkheidsgevoel mogen hebben.Als je van elkaar houdt zet je er samen de schouders onder.

Als ik je bericht goed lees moet je 8 uur werken op 1 dag? Dat is toch geen overwerken? Overwerken is als je minimaal 10uur op een dat werkt en dat minimaal 5 dagen per week. Doet je vriend wel iets verder in de huishouding en is die druk bezig om nieuw werk te vinden?

Ga gewoon werken,als je niet gaat dan krijg je er spijt van. De situatie is nu even niet anders,maar kan er over enige tijd weer heel anders uitzien. Ga niet ook nog jou baan op het spel zettten,hou vast wat je hebt op dit moment. Probeer je vriend te motiveren dat hij misschien eens alles aan gaat pakken wat er aan werk voor het oprapen licht. Praat er over samen maar ga niet bij de pakken neer zitten.

Doe die vriend maar de deur uit. Hij is een parasiet! Hij is geen steun en toeverlaat voor je, als ik het zo lees. Jou dwingen te gaan werken, en zelf geen bal uitvoeren. En wat zal dat een geld schelen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100