Wat te doen als jij als enige werknemer in het bedrijf ziek bent en de baas is onbereikbaar?

Laatst was ik ontzettend ziek, ik wilde mij ziekmelden maar de baas was onbereikbaar. Ik heb overal naartoe gebeld, huis, mobiel, zaak, ik kreeg geen gehoor. Nu was het zo dat ik op die dag alleen stond in de zaak, ik open en sluit af op bepaalde dagen in de week. Eigenlijk was ik te beroerd om uit bed te komen, maar ben toch gegaan, ik kan de klanten moeilijk voor een dichte deur laten staan terwijl ze een afspraak hebben, meerendeels van de klanten begreep bij aankomst dat het eventjes niet ging en maakten een nieuwe afspraak. Eind van de dag had ik hem eindelijk te pakken, hij vroeg me de zaak te sluiten als het sluitingstijd was en verplichtte mij om de dag erna ook te komen omdat ik zogezegd 'onmisbaar' ben. Kan dit zomaar? Ik ben nogsteeds niet helemaal beter, kan dit komen doordat ik geen kans kreeg om uit te zieken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er is geen enkele baas die jou kan verplichten om te komen als je ziek bent. Ga naar je huisarts en als die van mening is dat je geen arbeid kunt verrichten blijf je thuis, de tijd dat werknemers als slaaf behandelt werden is allang voorbij. Geen personeel hebben bij ziekte is het risico dat jou baas neemt, zeker als hij zelf onbereikbaar is op dagen dat jij moet werken en hij vrij is. Bedenk dat je gezondheid vele malen belangrijker is dan je baas. Dat je nog steeds niet volledig hersteld bent kan inderdaad komen omdat je geen rustperiode hebt genomen toen je ziek was, een verwaarloosde griep kan heel veel schade aanrichten in het lichaam.

Als je ziek bent moet je de kans krijgen om thuis uit te zieken. Dat 'onmisbaar' is natuurlijk betrekkelijk. Je kunt ook in het ziekenhuis belanden en dan kan je baas toch echt niet verwachten dat je de zaak opent. Maak dus een goed afspraak voor het geval je weer ziek wordt of door iets anders plotseling niet kunt komen. Zeker in een bedrijf met één baas en één personeelslid behoort de baas (en jij natuurlijk ook) mobiel bereikbaar te zijn. Zorg dat er een in geval van nood een andere persoon voor jou kan invallen. Probeer je baas er dus van te overtuigen dat er zo snel mogelijk een tweede persoon als oproepkracht wordt ingewerkt. Zet alles ook op papier, zodat er later geen onenigheid over ontstaat.

In de wet is geregeld "geen arbeid dan ook geen loon" zoals te vinden is in Burgerlijk Wetboek, boek 7, artikel 627. Echter bestaat hier een uitzondering op en dat is geen arbeid bij ziekte. De werkgever kan in ergste geval het loon opschorten. Een goede werkgever zou dit pas doen na overleg met een bedrijfsarts als je niet echt ziek zou zijn. Dan kun je naar het UWV voor een deskundige oordeel van de arts daar. Deze 'second opinion' kun je dan meenemen naar het kantongerecht en je loon vorderen. Echter ben je "maar" een werknemer. Als je morgen onder de auto komt moet het werk ook doorgaan. Dit is het probleem van de werkgever en niet van u. Zo kan je je chanteren om nooit vrij te nemen en over te laten werken. Ik zou me gewoon ziek melden en als hij zegt dat je moet komen dat je eerst een arts wilt raadplegen. Ga naar UWV en vertel dit verhaal en vraag hun arts even naar je te kijken voor eventuele bewijsvoering. Succes,

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100