Stel je hebt 3 tijdelijke contracten gehad kan je dan bij diezelfde werkgever een vast contract krijgen als je in een andere plaats gaat werken?

Toegevoegd na 6 dagen:
Cao levensmiddelen

Weet jij het antwoord?

/2500

Als die werkgever je wil houden: ja. Nadat een tijdelijk contract 2x is verlengd is het 'houden' of 'afscheid nemen'. Het gaat bij de arbeidsovereenkomst om een overeenkomst tussen werkgever en werknemer. Niet om een locatie van de desbetreffende werkgever. Toegevoegd na 5 minuten: Uiteraard moeten jullie het wel beiden eens zijn over die plaats. Als je niet in een andere plaats wil werken terwijl de werkgever dat redelijkerwijs wel mag verwachten, dan houdt het natuurlijk op en sluit je samen geen nieuwe overeenkomst (maar ga je elders je heil zoeken.) De mogelijkheid om op een andere werklocatie van dezelfde werkgever te 'moeten' werken wordt tegenwoordig vaak met een standaardzin in de arbeidsovereenkomst vermeld. Je weet dan als je tekent dat het niet gegarandeerd is dat je altijd op je vertrouwde werklocatie zult werken.

Als de beide partijen het met elkaar eens zijn dan is het werken op een andere standplaats geen probleem. Dergelijke zaken zijn veelal terug te vinden in uw arbeidsovereenkomst of in het Cao waar u eventueel onder valt. Uw drie tijdelijke contracten staan hier los van.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100