in mijn functie staat dat ik een productie medewerker ben, maar doe de hele dag werkzaamheden van een metaal bewerker. mag dit?

in mijn functie staat dat ik een productie medewerker ben, maar doe de hele dag werkzaamheden van een metaal bewerker. heb ik recht op een hogere salaris?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het mag en het gebeurt bij veel bedrijven. Waar het om gaat is dat op zoek onder welke CAO je valt. Dit kan via de website van een vakbond. Veel van je vragen en opmerkingen horen thuis bij rechten van de werknemers. Maar er is een verschil tussen een recht hebben en het ook krijgen. Maar in de grond zeg je dat je te weinig krijgt voor het werk wat je doet. Misschien dat in de loop van tijd het zo gegroeid is dat je steeds beter geschoold werk ging doen, maar dat je functie omschrijving of benaming niet mee gegaan is. Of dat je nooit in de hogere salarisschaal terecht gekomen bent. Het heeft ook sterk met de huidige tijd en de economische situatie te maken, dat mensen relatief minder betaald wordt voor het werk. Je kunt volgens het arbeidsrecht niet minder krijgen, maar er is wel de weg van de functieschaal niet aanpassen. Het lijkt er op dat je een slechte werkgever hebt of een werkgever die het financieel slecht heeft. Maar je stapt niet zo snel over naar een andere werkgever in de huidige economische situatie. Ik geef je wel het advies om te gaan kijken naar een andere beter betaalde baan. Want dat lijkt er op de enigste kans om beter betaald te krijgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100