stel je bent ontslagen bij een bedrijf maar mag je op dezelfde functie solliciteren (in een andere omgeving )waar je had gewerkt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat hangt af van de reden waaróm je ontslagen bent. Als het is omdat jouw functie kwam te vervallen na een reorganisatie, dan kan je natuurlijk proberen op deze manier er weer aan de slag te komen. Maar moest je weg vanwege jouw persoonlijk functioneren, dan heeft het geen nut te solliciteren. Want de personeelsfunctionaris zal jouw brief dan meteen wegleggen.

Je mag altijd solliciteren, de reden van je ontslag kan wel meetellen voor de volgende baan. Stel je bent ontslagen omdat je het werk niet aankon, dan zal men je niet zo snel aannemen vor hetzelfde (bij dezelfde werkgever dus, dat kan ik niet goed begrijpen uit je vraag)

Natuurlijk mag je daarop solliciteren. Ik zou dit meteen doen dit deze economisch zware tijden. Er is echter een uitzondering. Wanneer in je oude contract specifiek staat, dat je dit niet mag doen, dan mag je niet solliciteren. Soms doen verzekeringskantoren dit. Met het doel dat je niet je verzekeringskennis en clienten mee naar een andere concurrerend verzekeringskantoor neemt. Veel succes !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100