moet ik geld terug krijgen als ik weinig verdiende dan minimumloon? ik ben 22 jaar, en ik werkte in huishoudelijk bij een hotel. wat kan ik doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

je moet naar je werkgever gaan en het tekort aan salaris alsnog vorderen. Gratis hulp bij het JL: http://juridisch-platform.nl/juridisch-loket/?gclid=CPDKmsTgx6wCFQJO3godNwtwqw

Ik zou naar je baas gaan en het op een nette manier zeggen en vragen om salarisverhoging om een andere goede oplossing

Minimumjeugdloon Als u jonger bent dan 23 jaar heeft u recht op het wettelijk minimumjeugdloon. De hoogte hiervan is afhankelijk van uw leeftijd. Hoe ouder u bent, hoe hoger het minimumloon. De werkgever is verplicht u het nieuwe minimumloon te betalen vanaf de dag van uw verjaardag. U moet zich bij de arbeidsinspectie melden met deze klacht deze kan uw werkgever dwingen alsnog het minimumloon uit te betalen. (zie link2) Werkgevers die werknemers minder uitbetalen dan het wettelijke minimumloon, krijgen daarvoor direct een boete van de Arbeidsinspectie (AI). De hoogte van de boete hangt af van de mate van ontduiking en bedraagt maximaal € 6700 per werknemer. Ook kan de Arbeidsinspectie deze werkgevers een dwangsom opleggen om ze te verplichten alsnog het minimumloon uit te betalen. groet Toegevoegd na 4 minuten: Voeg link bij voor de melding bij de arbeidsinspectie. (Link 3)

Bronnen:
http://www.arbeidsinspectie.nl/organisatie...
http://www.hr-kiosk.nl/xbook/id/1013
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/mi...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100