Ik ben op zoek naar een universitaire studie die betrekking heeft op internationale economie. Wat zijn de mogelijkheden?

Ik zit momenteel in vwo 6 en volg het profiel Natuur en Geneeskunde met wiskunde A. Mijn keuzevak is informatica. Echter, is in de loop van de tijd mijn interesse voor dit profiel afgenomen. De enige studie dat mij aanspreekt op dit gebied is Tandheelkunde. Dit is echter een lotingstudie. Er is dus altijd een kans dat ik er niet wordt geloot. Ik ben daarom opzoek naar een alternatief. Zelf dacht ik aan een Engelstalige, economische studie. Graag zou ik in de toekomst zaken willen doen in het buitenland. Ik beschik over een 'Cambridge Advanced English' certificaat en spreek Mandarijns. Het lijkt mij daarom nuttig om hier iets mee te gaan doen. Ik heb op school al een aantal keer advies gevraagd bij de decaan, maar krijg hier geen nuttig advies. Ik zou het daarom fijn vinden om een aantal mogelijkheden aan dit soort studies op een rijtje te krijgen. Heeft iemand misschien ervaringen of suggesties? Alvast bedankt! :-)

Weet jij het antwoord?

/2500

Ga economie studeren gericht op Azie. Die regio is in de toekomst de baas en als engels/mandarijn talige econoom maak je daar veel kans!

De Hogeschool van Amsterdam biedt een aantal opleidingen die zijn gericht op internationale economie: International business and languages http://www.international.hva.nl/degree-programmes/school-of-economics-and-management/international-business-and-languages/ International business and management http://www.international.hva.nl/degree-programmes/school-of-economics-and-management/international-business-and-management-studies/ International financial management http://www.international.hva.nl/degree-programmes/school-of-economics-and-management/international-financial-management/ En omdat je Mandarijn spreekt, is deze studie misschien wel wat voor je: Trade management Asia http://www.international.hva.nl/degree-programmes/school-of-economics-and-management/trade-management-asia/ Toegevoegd na 1 minuut: Op universitair niveau kun je terecht bij de Erasmus Universiteit Rotterdam / Erasmus School of Economics: http://www.eur.nl/onderwijs/bachelor/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100