Waarom worden mensen verplicht over-enthousiast te doen op hun werk? Dit resulteert mijns inziens in 'blij acteren als de baas langs komt'.

Nee ik bedoel niet dat ik een hekel aan mijn werk heb. Verre van dat. Maar ik heb wel een hekel aan geacteerd en overdreven enthousiast doen. Sóms heb je wat tegenslag, misschien niet eens werk gerelateerd, maar van recruiters, personeelszaken en het management moet iedereen altijd blij doen. Met als gevolg dat je alleen maar sacherijnig thuis komt. Een werknemer heeft niet de plicht doorlopend vrolijk te doen! Altíjd geforceerd blij móeten doen is de ergste vorm van marteling! Ik zie dat steeds meer in bedrijven! Dat iedereen altijd verplicht vrolijk!

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat ligt misschien aan het bedrijf waar je werkt. Als ik een k-dag heb kan ik dat gewoon zeggen en ik ben dan niet verplicht om dan schijnheilig vrolijk te doen.

Ik ben het helemaal met je eens, je komt toch op je werk om te werken en niet om vrolijk te doen. maar vrolijke mensen zorgen mischien wel weer voor een betere werksfeer, wat ook ten goede komt van de omzet. weet je wat ik het ergste vind? al die slijmballen die bij de baas gaan slijmen, alsof ze daar hogerop van kunnen komen (blehh).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100