Wat als je een mondeling examen krijgt over een boek dat je nooit gelezen hebt?

Goed de samenvatting doorlezen en het beste er van maken, of, als ze/hij het vraagt maar eerlijk zeggen dat je het niet gelezen hebt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Eerlijk zeggen dat je die niet gelezen, hebt, en direct beginnen over het boek wat je WEL las EN goed vond... want daar kun je het beste over vertellen.... gebruik dat! Toegevoegd na 23 seconden: Sorry voor de komma teveel.

Misschien heeft je school een abonnement op knipselkranten. Hier staan van alle nederlandse literaire boeken uittreksels. Deze zijn erg breed in de details. Maar eigenlijk het beste om het alleen als naslagwerk te gebruiken. Het ligt er net aan wat voor een lerares je hebt. Mijn lerares vertelde van te voren (dat verwacht ik ook wel dat ze dat doet) dat als ze verwacht dat je een boek niet hebt gelezen. Dat ze dan dingen gaat vragen die helemaal niet in het boek voorkomen. Dan vraagt ze bijvoorbeeld wat voor rol het broertje van de hoofdpersoon heeft. Dit, terwijl de hoofdpersoon geen broertje heeft. Zo komt ze er gemakkelijk achter. Ik weet niet hoeveel boeken je moet lezen in welke tijd. Maar anders zou ik ze gewoon gaan lezen. Binnen een dag lees je een boek uit. Dit werkt het beste voor het hoogste cijfer en de minste spanningen;) Suc6 Toegevoegd na 1 minuut: probeer de site op een schoolcomputer uit. Wie weet werkt het.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100