Ik werk in de horeca, ik heb 3 jaar geleden een half jaar contract getekend en daarna niets meer. Wat is mijn opzeg termijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wanneer je tussen tot 5 jaar bij dezelfde werkgever werkt geldt er een opzegtermijn van 1 maand.

Volgens mij ligt dat eraan of er al in dat contract gesproken werd van een stilzwijgende verlenging. Mocht dat niet zo zijn dan mag je volgens mij per direct opzeggen. Of dat verstandig is is een tweede, beter is het altijd in harmonie uiteen te gaan dus misschien als daar omgevraagd wordt nog 1 a 2 maanden doorwerken. Aan te raden is dit zeker nog laten toetsen door rechthulp of een niet te dure advocaat die gespecialiseerd is in arbeidsrecht.

dat is afhankelijk van je cao (koninklijke horeca of bedrijfschap horeca en catering) en van eventuele afspraken die gemaakt zijn of op papier staan. overigens hebben jij en je werkgever inmiddels het recht om de overeenkomst om te laten zetten in een vast contract voor onbepaalde tijd tegen de voorwaarden waaronder je nu werkt... blijkbaar wil je snel weg of wordt je weggestuurd? misschien handig om ns naar te kijken...

Omdat er geen nieuw contract bepaalde tijd is aangeboden is je laatste contract stilzwijgend omgezet in een contract onbepaalde tijd. Dus de opzegtermijn van het cao moet gehanteerd worden. Meestal 1 maand.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100