Als je een sollicitatiebrief via de mail moet sturen, doe je de brief dan als bijlage in de e-mail?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

dat is opzich wel het beste. je kunt het beste een pdfje sturen. stuur je cv ook als bijdrage mee. je zet in de mail netjes dat je wilt soliciteren en dat je brief en cv is bijgevoegd. zo kunnen ze bij het bedrijf als ze dat willen alles eenvoudig uitprinten. ook is de opmaak in pdf/word mooier.

Ja inderdaad, en ook je cv als bijlage meesturen.

Ik zou de sollicitatiebrief wel in de bijlage stoppen ja, ziet er iets professioneler uit en je kunt een cv mooi opmaken. Het is beter om deze in de bijlage te stoppen dan dit gewoon te verwerken in je email.

Meestal wel. Maar sommige bedrijven hechten echter de voorkeur aan een hele korte sollicitatiebrief en cv in de mail, zodat ze het snel en gemakkelijk kunnen lezen. En staat er stuur sollicitatiebrief en cv als bijlage dan moge het duidelijk zijn.

Dat mag je zelf weten, je mag de mail opstellen als "normale" brief, en je CV als bijlage toevoegen. Je kunt ook je brief en je CV als bijlage toevoegen in in je mail daarnaar verwijzen. Geachte blah, blah, Bijgaan treft u mijn motivatiebrief en CV aan waarmee ik wil solliciteren naar de vacature van blah, blah, met vriendelijke groet, Toegevoegd na 1 minuut: Je kunt overigens beter bijgaand schrijven ipv bijgaan :-)

Zowel je brief als C.V. doe je in een bijlage. In het mailtje, meld je in het kort dat je hierbij je sollicitatiebrief en C.V. stuurt voor genoemde vacature.

Dat zou ik niet doen. Veel mensen vinden (terecht of onterecht) dat bijlagen openen een risico heeft (b.v. virussen) en het is ook niet echt handig. Het vergt een extra handeling. Ik ontvang ook liever een gewone email, zodat ik direct alles zie, dan email met bijlagen. Bovendien is het nodeloos ingewikkeld, want je moet nu in principe 2 mails sturen. Eén met de aankondiging dat je solliciteert, en dat je sollicitatiebrief te vinden is in de bijlage, EN de sollicitatiebrief zelf.

De CV zou ik ergens online zetten (website). Jouw reactie/ brief in de mail zelf zetten met een http link naar jouw CV. Geen bijlage. Wel zo save.

Het ligt eraan. Vaak werken bedrijven die personeel zoeken via de afdeling P&O of via een recruiter (bedrijf dat voor hen zoekt). Als je dus moet mailen naar een ander bedrijf of naar de personeelsafdeling of een mailadres dat begint met info@...nl dan wordt je sollicitatie vaak doorgestuurd. Mail die doorgestuurd wordt verandert nogal eens van opmaak en dat kan ook slordig overkomen. Als je nou rechtstreeks solliciteert, of als je de persoon kent aan wie je de mail stuurt dan kun je gewoon starten met geachte of beste en daaronder in de mail je motivatie toevoegen, en verwijzen naar de cv als bijlage. Inderdaad zoals eerder gezegd: altijd je bijlagen in pdf formaat doen, dan kunnen ze het niet bewerken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100