In welk beroep moet je de meeste uren maken om een 'redelijk' salaris te verdienen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In volledig ongeschoolde beroepen waarmee je minimumloon verdient.Moet je toch wel 36-40 uur werken om net even boven of zelfs netto op bijstandsniveau (=minimumloon) te komen. Nog harder moeten sommige kleine (beginnende) zelfstandigen werken om uberhaupt op bijstandsniveau uit te komen. Maar als het meezit is dat meestal tijdelijk. En het allerhardst moeten mensen werken met 'McJjobs' zoals we die in Nederland eigenlijk alleen nog maar in de postbezorging kennen : stukloon voor overdreven zwaar werk, waarbij je met wat pech soms de drie euro per uur niet haalt, en aan het eind van het jaar nog belasting en premies af moet ook. Eigenlijk kun je daar niet van rondkomen, zelfs niet van 60 uur per week.

Ik denk dat dit veelal opgaat voor vrachtwagenchauffeurs en bezorgers e.d. Vaak is hun basissalaris niet zo hoog en zijn het de overuren die het salaris aantrekkelijk maken.

Gehandicaptenzorg

Schoonmaker, Oppas, Putjesschepper, Beveiliger, Circusartiest misschien, die werken vaak 24/7 en worden er niet rijk van, behalve als je "Cirque du Soleil" heet ;-))

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100