Is een ontslagbrief sturen via de mail ook rechtsgeldig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, zie het gelinkte artikel en lees het zorgvuldig door. Dit zeg ik met een reden, het mag namelijk wel, zou zelfs per SMS, MSN, Hyves etc. mogen, maar als de werkgever ontkent je ontslagverzoek te hebben ontvangen dan moet je wel kunnen bewijzen dat je het hebt verstuurd. Met een brief gaat het dus nog altijd het gemakkelijkste, maar ook dat is niet altijd noodzakelijk, je kunt namelijk ook eens de tweede link hieronder doorlezen om een aantal tips te zien over hoe je netjes mondeling opzegt (wat je dan het beste nog wel even wederzijds schriftelijk kunt bevestigen).

Bronnen:
http://blog.iusmentis.com/2008/02/28/is-on...
http://www.intermediair.nl/artikel/werketi...

Nee, een ontslagbrief moet ondertekend zijn...

hier een link met duidelijke uitleg over de rechtsgeldigheid van email: http://www.jurofoon.nl/nieuws/weblog.asp?id=2829

Nee, dat is via mail niet rechtsgeldig. Dit alleen via de post of persoonlijke afgifte én deze moet ondertekent worden door desbetreffende.

Als ik een ontslagbrief per email aan mijn werkgever stuur, al dan niet met ontvangstbevestiging, en hij reageert daarop dan zal de civiele rechter, als lijdelijk zijnde, daar geen punt van maken.

Hij moet ondertekend zijn want anders kan iedereen een brief mailen aan iemands werkgever. Grappig maar niet zo best als dat serieus genomen wordt. Neem gewoon even de moeite om er een te typen en (aangetekend) op te sturen. Vraag naar een bevestiging van je verzoek als je hem afgeeft op je werk.

Bronnen:
ben zelf HR-adviseur geweest

Nee. moet ondertekend zijn. Dus brief en ik raad je aan dit aangeteknd te doen. Overigens is aangetekend geen sluitend wettelijk bewijs van ontvangst. Nog beter is de brief persoonlijk te overhandigen in nabijheid van iemand anders (bewijs).

nee Jackie dat is het niet. stuur de brief per post, aangetekend liefst. geef hem desnoods zelf af. je kunt wel een copie mailen, die is niet rechtsgeldig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100