hoe weet een stoplicht dat er auto's staan

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Via een magneet sensor in de grond. Die bevindt zich onder het wegdek. Je ziet vaak ook voor het stoplicht vaak van die lijnen waar het wegdek opengemaakt is.

Bij veel verkeerslichten in Nederland is vlak voor de stopstreep een rechthoekige draadlus in het wegdek gefreesd. Deze lus werkt als metaaldetector: als er een auto boven staat meldt deze detectielus aan de software in de verkeerslicht-besturing dat er een auto staat. Toegevoegd na 5 minuten: De besturing werkt nog uitgebreider: behalve de lus vlak voor de stopstreep is er ook een veel langere lus in het wegvak voor het verkeerslicht, zolang zich boven deze lus auto's rijden zal het verkeerslicht groen blijven. Daarom is het van belang dat auto's verderop in de wachtrij niet te lang treuzelen. Ook is met het systeem mogelijk om speciale voertuigen extra voorrang te geven zoals stadsbussen, ambulance en brandweer. (Vetag systeem)

in het asfalt voor het stoplicht is een "lus"verwerkt,een kabel die een signaal doorgeeft dat er een auto staat,in principe werkt dat het zelfde als het bekende knopje bij het stoplicht voor fietsen en voetgangers

Op 300 meter voor de stopstreep van het verkeerslicht zijn twee detectielussen neergelegd die het verkeer herkennen. Afhankelijk van het overige verkeersaanbod, de snelheid van het verkeer en de tijd waarop het verkeerslicht al groen licht heeft, neemt het verkeerslicht de beslissing de aankomende auto juist wel of geen groen licht te geven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100