Voorrang invoegend verkeer?

Normaliter heb je voorrang boven invoegend verkeer als je op de hoofdbaan (bv snelweg) rijdt. In mijn woonomgeving bestaat de volgende situatie waarbij ik constant door ander verkeer geen voorrang krijg. De situatie is als volgt:

ik rij op de binnenring (geen snelweg dus). Hierbij moet ik op enig moment naar rechts afslaan om een parralel/ventweg in te gaan. Echter deze op deze ventweg komt van achteren verkeer dat wilt invoegen op de binnenring. Deze mensen rijden altijd tot het laatste moment door waardoor mij de mogelijkheid tot afslaan wordt verhinderd. Ik wilde hier nu eindelijk eens duidelijk antwoord op, want naar mijn mening moet dit verkeer eerder stoppen en wachten tot zij kunnen invoegen. Zie ook de foto

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoe dan ook een gevaarlijke situatie die ik onder de aandacht van de wegbeheerder / gemeente zou brengen. M.i. spelen er twee zaken: 1. rechtdoorgaand verkeer op dezelfde weg gaat voor afslaand verkeer 2. de "invoegende" bestuurders mogen het kruispunt niet blokkeren Je zou op z'n mist verkeerstekens verwachten die beide partijen attent maakt op de gevaarlijke situatie (staan er zo te zien niet), of afslaan via deze route uitsluiten. Overigens een absurde situatie waar je geen afslaande bestuurders zou verwachten.

Invoegend verkeer moet de gelegenheid krijgen tot invoegen dus jij hebt geen voorrang je neemt het.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100