Wanneer 4 auto's op exact hetzelfde moment een gelijkvloerse kruising van alle kanten naderen, wie heeft er dan voorrang?

In de wet staat dat een voertuig voorrang moet verlenen en niet voorrang mag nemen!

Weet jij het antwoord?

/2500

Rechtdoorgaand verkeer heeft voorrang op afbuigend verkeer. Mochten ze heeeel toevallig allemaal rechtdoor moeten, dan zal het toch voorrang nemen worden of nog beter; voorrang geven! Toegevoegd na 2 uur: 1. rechtdoorgaand verkeer gaat voor afbuigend verkeer 2. rechts-afslaand verkeer gaat voor links-afslaand verkeer Toegevoegd na 18 uur: Bovenstaande twee punten staan in onderstaande link te lezen en zijn dus juist. *wacht ondertussen op het derde duimpje naar beneden..;)

De vraag is dan meer: wie geeft voorrang en wie neemt voorrang. Ze zijn in dit geval allen gelijkwaardig, maar de grootste durver ( met hoge auto) zal het eerst gaan.

In principe de voertuigen die recht doorgaan. Rechtdoor op dezelfde weg gaat immers voor. Slaan ze alle 4 af dan geldt de regel korte bocht gaat voor lange bocht. Toegevoegd na 2 minuten: Mocht het zo zijn dat de automobilisten er niet uitkomen omdat ze bijvoorbeeld allemaal rechtdoor willen, dan geldt de regel dat degene met het meeste verkeer achterzich als eerste mag. Dit om de verkeersstroom te bevorderen. In de praktijk neemt vaak 1 iemand voorrang om zo de "opstopping" op te lossen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100