verkeer: waneer moet het licht aan?

je ziet vaak dat auto's eerder hun lampen aanhebben dan fietsers, nog voordat de lantaarens aangaan. laast ben ik aangehouden door de politie, omdat ik mijn lamp op mijn fiets niet aanhad. het was nog licht, kon duidelijk zien, was niet mistig of wat dan ook. de politie zei dat het licht aanmoest als de auto's dat hebben. ik dacht dat het pas MOET als de lantaarns aangaan. maar goed, gelukkig ben ik er met een waarschuwing vanaf gekomen..

nu vraag ik mij af, waneer MOET je nou je licht aanhebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

''Fietsers (maar ook andere weggebruikers) moeten voor en achterlicht voeren zodra het donker is. Ook overdag indien het zicht belemmerd is in bijvoorbeeld schemer of slecht weer dient de verlichting aan te staan.'' Dus wanneer het donker is, na zonsondergang, of wanneer er bijvoorbeeld mist hangt, of het regent, moet je licht aan.

Licht aan: een half uur voor zonsondergang! Dit is wanneer het gaat schemeren! Licht uit: een half uur na zonsopkomst, dit is als de ochtend schemer verdwijnt! Voor de veiligheid zou het geen overbodige luxe zijn om 24 uur per dag licht aan te hebben in het verkeer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100