Moet je op een loopband lopen of stilstaan?

Op luchthaven terminals, metrostations en winkelcentra tref je soms een loopband aan. Is het nou de bedoeling dat je hier op loopt om sneller te gaan, of stil blijft staan om je loopafstand te verkorten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ze zijn op Schiphol gemaakt om de afstand sneller te kunnen overbruggen zonder extra inspanning. Het zijn geen stilstaan banden. Ik loop hele dagen over die dingen en geloof me je wordt knettergek van die gasten die met hele volkstammen die band blokkeren. De afstanden van bijvoorbeeld de Paspoortcontrole naar de Punt van de B pier is enorm. en mensen vergissen zich in de tijd die dit kost. Uiteraard is het voorkomende voordeel dat je ook als je geen haast hebt er op kan gaan staan. en het inspanning scheelt. Maar PLEASEEEEE ga rechts staan!!!!! Dat geld ook voor roltrappen.

De loopband heeft 2 voordelen: 1) Je hoeft minder lang te zeulen met zware spullen; 2) Je komt sneller van A naar B en kunt daardoor afstanden sneller overbruggen. Het is afhankelijk van de plaatsing van de loopband wat daarin doorslaand is. In een winkelcentrum zullen meer mensen stilstaan, terwijl op de luchthaven meer mensen zullen lopen op de band. Mooi compromis, ook op roltrappen, is nog altijd het rechts-staan-links-lopenprincipe. Maar dat principe is niet overal even consequent doorgevoerd. Zie ook: http://www.rechtsopderoltrap.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100