Ik afstand gedaan dan privé gebruik, maar wil met mijn leaseauto op vakantie. Kan dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Kan altijd, moet je alleen wel de volle mep gaan betalen

In principe wel, want je mag per jaar maximaal 500 km prive rijden, wel een km admimistratie van bijhouden en dus niet meer dan 500 km pj rijden.

Je zult bijna altijd goedkoper uit zijn door een auto te huren voor de vakantie. Met een leaseauto waarvoor je geen bijtelling betaald mag je maximaal 500km prive rijden. Dat is een paar keer een kind ophalen van school. Dat is een keer naar het ziekenhuis of de dokter en daarmee ben je er al ongeveer. Maar op vakantie ga je hier al snel overheen zeker als je in de rest van het jaar af en toe een stukje prive rijdt. De belastingdienst controleert bijvoorbeeld bij de grenzen of er prive gereden wordt met lease auto's. Ook wordt de km registratie gecontroleerd. Dus nee, eigenlijk kan het niet om daarmee op vakantie te gaan.

Het hangt er heel erg vanaf waar je naar toe gaat. De kans is enorm dat als de belastingdienst jou de grens over ziet gaan, ze er vanuit gaan dat je met de auto ver gaat rijden, en niet net over de grens vakantie zult vieren. Blijf je in Nederland, dan kan het, als je maar niet over je jaarlijkse 500km heen gaat. In de praktijk kun je beter geen afstand doen van je privegebruik, en gewoon met die auto gaan rijden, rijden en nog eens rijden.....

Ha, die Gast62901; Dat wordt dan een hele korte vakantie. Het maximum van 500 kilometer die je privé mag rijden als je geen bijtelling betaalt geldt namelijk per heel kalenderjaar en kan door de belastingdienst dan ook per maand worden omgeslagen. Volgens de letter van de wet betekent dit dus dat je niet 11 maanden helemaal niets en dan in een maand ineens 500km privé gaat rijden. In de praktijk wordt er misschien niet veel met die interpretatie gedaan, maar ze hebben de mogelijkheid dus wel om je hierop te pakken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100