Klopt het dat een imitatie uitlaat meer geluid produceerd dan een originele uitlaat?

Ik heb bij kwik-fit een uitlaat gekocht(geen originele) en nu hoor ik brom geluid uit de uitlaat komen. Is dat normaal. Kwik-fit zegt van wel. Ik betwijfel dit.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dat kan wel, er wordt verschillend dempingsmateriaal gebruikt door andere fabrikanten. Maar als je echt twijfel hebt, laat het dan nog even nakijken (of zelf even onderzoeken), een uitlaat kan verkeerd gemonteerd worden waardoor er toch een 'lekje' ontstaat. Als je weet vanaf welk punt de nieuwe uitlaat gemonteerd is kan je het punt controleren door goed te luisteren of voelen (wel gelijk na een koude start, anders kan je je nog branden!).

Ja dit is mogelijk omdat er net wat andere materialen worden gebruikt en dus de resonatie wat anders zal zijn. Bij mijn opel was dit ook erg duidelijk te horen maar na 3 jaar zit hij er nog onder en geen problemen ondervonden.

Er zitten verschillen zitten tussen een imitatie en een orginele uitlaat. Echter dit is niet schadelijk voor de auto. Vaak worden er goedkoper materialen gebruikt.

Je hebt natuurlijk op de vervangingsmarkt 'imitatie' en 'imitatie'. Romax en Bosal staan bekend als de betere merken in dit segment. Maar..., doorgaans wel een stuk voordeliger als origineel!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100