Wat gebeurt als de willen van het vliegtuig bij het landen niet open gaan? Hoe kan je het beste landen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ruim voordat ze gaan landen wordt het landinggestel in werking gezet, als er een storing is zal met de verkeerleiding waarschuwen die op hun beurt allerlei hulpdiensten activeert. Het vliegtuig zal een teveel aan kerosine moeten lozen om het risico op brand te verminderen. Kan het landigsgestel handmatig naar buiten worden gezet zal er een normale landing worden ingezet en geen schuim worden gebruikt. Lukt het niet om de wielen naar buiten te krijgen dan zal het overige verkeer wat gebruik wil maken van de luchthaven op de hoogte worden gebracht dat er een calamiteit gaande is, wordt er een schuimlaag geplaatst op de baan en hoop iedereen op de goede afloop.

Dan wordt het een buikschuiver.

Als het landingsgestel niet uit wil klappen (waarop de kans heeeeeeeel erg klein is!) dan zal de piloot een buiklanding moeten maken. Hierbij staan dan ambulances en brandweer paraat om te helpen als het mis gaat.

Dan leggen ze een schuimlaag op de landingsbaan en is het bidden. FILMPJE!

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=0qm6CpzLGgU

Eerst de vluchtleiding op de hoogte brengen, zij sturen al vast hulpdiensten naar de landingsbaan. Dan proberen een zo zacht mogelijke buikschuiver te maken. Niet te langzaam, want ga je te snel omlaag. Niet te hard, want dan scheurt alles kapot, met gevaar voor brand.

Als de hydraulische aandrijving het niet doet zit er meestal een zwendel voor handmatig wielen naar beneden doen. Als die er niet is of geen tijdgenoeg, dan buiklanding,

En als de luchthaven in de buurt van een zee of brede rivier ligt, probeert men daar een noodlanding op te maken. Dit doet men door langzaam te dalen en net voordat ze op het water gaan, raken ze met 1 vleugel het water om zo het vliegtuig genoeg te laten afremmen.

In dergelijke situaties spuit men de hele baan vol schuim waarop dan geland kan worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100