Om je pilotenopleiding te betalen moet je minimaal 100.000 euro van de bank lenen, hoe veel betaal je dan per maand terug?

Bijvoorbeeld ik heb 160.000 euro geleend van abn amro om bij klm flight academy een piloot te worden, en na dat je piloot bent hoe vaak betaal je dan per maand terug? Of hoe lang doe je erover om het terug te betalen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat ligt er aan wat je bent overeengekomen met de bank. Dat is namelijk afhankelijk van de duur die je hebt afgesproken en je inkomen, evenals het geleende bedrag trouwens. Maar bij dergelijke bedragen praat je wel over ettelijke honderden euro's per maand. Wil je het tegen 5 procent rente (erg laag !) over tien jaar aflossen bijvoorbeeld, dan zit je al snel op de 1600 euro per maand. Wil je er 30 jaar over doen, ene kleine 900. In de link een tabel waar je leenbedrag, looptijd en rente kunt invullen om een globaal beeld te krijgen. Ten eerste zul je over een heel aardig inkomen moeten beschikken om een dergelijk bedrag te kúnnen lenen, want voor dergelijke bedragen vraagt de bank in de regel een onderpand (huis bijvoorbeeld) EN een gegarandeerd inkomen - wat een pilotenopleiding je niet per se geeft; al is het nog zo'n goed betaalde baan, je hebt nog geen baangarantie. Een bank gaat je geen lening geven op basis van wat je na een opleiding zou KUNNEN gaan verdienen, maar op basis van wat je NU verdient c.q. je ouders verdienen. Toegevoegd na 1 minuut: Gemiddeld kun je er overigens rekening mee houden dat je het geleende kapitaal ongeveer 3 keer moet neerleggen om het helemaal af te lossen, waarvan 2 keer het startbedrag aan rente. Kan iets meer of iets minder zijn, afhankelijk van het rentepercentage.

Bronnen:
http://www.aflossingstabel.be/bereken-aflo...

Dat ligt er helemaal aan wat je met de bank afspreekt. De ABN heeft een maximale pilotenlening van 150.000 die je binnen 25 jaar terug moet betalen. Bij een rente van rond de 6% zal je dan dan toch al snel rond de 1.000 euro per maand terug moeten betalen.

Dat ligt er net aan of je een baan als piloot krijgt! Krijg je daadwerkelijk een baan als piloot, bij een grote maatschappij, dan verdien je natuurlijk een heel goed salaris en is de lening van zo'n €135.000,- (het meest geleende bedrag) in 13 tot 17 jaar afgelost. Momenteel is er een vacaturestop bij de grote maatschappijen en zet men afgestudeerde piloten in als steward o.i.d. Krijg je de mazzel om voor een prijsvechter te vliegen, dan verdien je een stuk minder en zal je er langer over doen. Hierover heeft de bank het laatste woord en zal je afspraken moeten maken. Er zijn gewoonweg teveel studenten aan deze opleiding begonnen en het aantal werkelijke banen als piloot is overal veel te weinig om ze ook allemaal aan te stellen. Van overheidswege is daarom al aangedrongen om geen studenten meer toe te laten, maar ja...zowel opleiders als banken willen nu eenmaal geld verdienen! Een bank zal dan ook niet meer zo gemakkelijk geld lenen voor deze studie en zal je dus wel degelijk waarschuwen! Ook de ouders die voor zo'n lening worden uitgenodigd bij het gesprek tijdens de aanvraag, zullen dus hiervan op de hoogte gebracht worden en moeten evtl. borg kunnen staan. De ABN heeft nu zelfs met vliegscholen afspraken gemaakt om pas leerlingen aan te nemen als zij twee afgestudeerden met studieschuld, aan een baan als piloot hebben geholpen. Toegevoegd na 1 uur: De afbetaaltermijn voor studieleningen is gesteld op 35 jaar. Maandelijks zal je een bepaald percentage van jouw inkomen voor de lening moeten aflossen en hoeveel dit percentage is, hangt af van wat je verdient. Een afgestudeerd docent betaalt bijv. over zijn inkomen 2% maandelijks terug. Iemand met een hoger bruto jaarinkomen betaalt ook een hoger percentage, het is echter gesteld op een maximum van 4%. Als piloot of tandarts, die in de hogere inkomensgroepen vallen, zal je dus 4% over het maandsalaris terug moeten betalen aan de lening.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100