Niet opdagen voor vlucht? Ik niet komen en kan mn vriendin wel gewoon vliegen?

Een vriendin en ik gaan samen werken in Salou van de zomer. We hebben samen vliegtickets gekocht. Ik kan echter niet, maar zij moet persé op die datum weg gaan. Is het mogelijk dat ik gewoon niet kom opdagen voor die datum en zij wel gewoon kan gaan zonder moeilijkheden?? Niet dat zij straks wordt geweigerd omdat ik er niet ben.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jullie hebben vliegtickets gekocht. Vliegtickets staan op naam, ze zijn niet overdraagbaar aan iemand anders. Dat betekent dat jullie nu allebei een eigen vliegticket hebben. Dat die tickets samen zijn gekocht, is niet van belang. Wie ze heeft betaald, is ook niet van belang. Ieder heeft een eigen ticket, dat is het enige dat telt. Als jij niet komt opdagen, is er geen hond die daar naar kraait. Jouw vriendin checkt gewoon in met haar eigen ticket dat op haar naam staat. Ze kan dan gewoon vliegen. Dit geldt natuurlijk alleen als ze wettelijk gezien zelfstandig mag reizen - dus als ze geen kind is en niet onder voogdij of curatele staat.  

Ja, zij kan gewoon gaan. Als jij tickets koopt voor een hele familie en je komt met maar 1 iemand dan kan je nog steeds het vliegtuig in.

In principe zijn er gewoon 2 stoelen geboekt en betaald op deze vlucht. Het maakt daarbij niet uit of deze in een boeking zijn geboekt of ieder apart, per stoel gaat er 1 persoon mee. Ook bij inchecken op de luchthaven en bij het aan boord gaan telt iedere ticket voor zich. Ieder krijgt dan ook zijn/haar eigen ticket met het stoelnummer. Komt nu een van de personen die mede geboekt heeft te laat of helemaal niet, dan vertrekt het vliegtuig gewoon zonder die persoon. Geen problemen. De andere persoon vertrekt dan gewoon volgens plan. Het niet gebruikte ticket kun je eventueel om laten boeken naar een andere vlucht op een later tijdstip of een latere datum, als er dan plaats is. Je kan ook proberen om het niet gebruikte ticket te laten restitueren, maar dan moet je dat ruim van te voren bespreken met de verkopende reisorganisatie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100