Mag je een zakmes bij je hebben, als je naar je vakantiebestemming gaat vliegen?

Heb altijd een zakmes in mijn broekzak. Kan altijd handig zijn. Onderweg een appeltje mee schillen, een fles wijn openen, of iets dergelijks.

Mag je dat bij je hebben, als je gaat inchecken, of wordt het als een wapen gezien?

Weet jij het antwoord?

/2500

Op de vlieghavens wordt dit als wapen gezien. Ik veronderstel dus dat dit wereldwijd verboden is.

Nee dit mag je zeker niet bij je hebben. Denk wel dat je hem in je koffer mee mag nemen, zolang die maar niet bij je handbagage zit.

Als je zelf hierover eens nadenkt, wat denk je zelf dan? Nee, natuurlijk mag dat niet. Het is als wapen te gebruiken en dus kan je er de terrorist mee uithangen in het vliegtuig. Wil je het zakmes toch meenemen naar je vakantieadres, doe hem dan in je koffer, dat is wel toegestaan.

Je mag geen (zak)mes of (nagel)schaartje bij je dragen, en het ook niet in je handbagage meenemen. Niets wat als wapen gebruikt zou kunnen worden. Maar het mag wel worden meegenomen in de bagage die onder, in het bagageruim vervoerd wordt.

Nee, dat mag natuurlijk niet. Als ze het tegenkomen in je handbagage moet je het achterlaten en ben je je mesje kwijt. Denk er dus aan vóórdat je de koffers inlevert, want dan kun je hem daar nog snel inproppen. In de koffer is een zakmes geen enkel probleem.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100