Is het veilig om foto,s te maken tijden een vliegreis?

veel foto,s maken voor tijdens en na de vlucht .Mag dat en is dat veilig tijdens het vliegen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Daar is m.i. niets op tegen. Ondanks dat ze je vragen tijdens de start en de landing al je electronische apparatuur uit te zetten.

Volgens mij mag het tijdens het opstijgen en landen niet maar tijdens de vlucht mag je bepaalde electronica aan waaronder een foto camera en dat lever prachtige foto's op ;-) hieronder heb ik zelf gemaakt

Ja hoor, je mag gewoon fotograferen tijdens het vliegen, tenzij je het met een mobiele telefoon doet, dan mag het niet, want die moet gedurende de hele vlucht uit blijven staan. In tegenstelling tot wat mijn voorgangster hier beweerd mag je ook tijdens start en landing fotograferen, zolang je "Seatbelts On" zijn. Ik heb nog wel eens wat foto's gemaakt tijdens de landing, levert best leuke plaatjes op.

Ja, dat mag, geen enkel probleem. Ik heb het vaak gedaan. Zelfs filmpjes gemaakt van het landen.

Tijdens start en landing moet elektronische apparatuur uitstaan. Dat is voor de veiligheid, je weet nooit of iemand een apparaat mee heeft dat wat storing rondstrooit. Valt een foto- of een filmcamera onder elektronische apparatuur? Dat hangt van de luchtvaartmaatschappij af. Dus wil je tijdens start en landing fotograferen of filmen, vraag dan aan de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt of dat mag. Dat scheelt wellicht een boete. En je weet wat je moet antwoorden als een andere passagier bezwaar maakt tegen jouw gefotografeer. Tijdens de vlucht mag je van alle maatschappijen fotograferen en filmen.

Natuurlijk mag je zoveel fotograferen als je wilt tijdens het vliegen, zo lang je tenminste niet de piloot bent

Zeker is het veilig. Het toestel zal niet neerstorten... enzij je je camera laat vallen, maar dan hebben we het over je fototoestel. En niet te veel uit het raam hangen voor een mooie foto...

De stewardessen hebben het liever niet tijdens opstijgen en landen, maar dat is met name vanwege het feit dat electronische apparatuur uit moet. Een fototoestel (zonder ingebouwde gps t.b.v. bepalen locatie) is echter een apparaat wat de boordapparatuur m.i. niet kan storen. Ik heb zelf prachtige opnames gemaakt (want ik mag altijd aan het raampje zitten :-) ).

Ja in een passagiersvliegtuig mag je fotograferen. De regelgeving om tijdens het vliegen te fotograveren is als volgt: Artikel 2 1. Het is verboden zonder vergunning van Onze Minister van Defensie boven Nederlands rechtsgebied uit luchtvaartuigen te fotograferen of te doen fotograferen. 2. Het bepaalde in het eerste lid geldt niet voor het fotograferen uit luchtvaartuigen, die worden geëxploiteerd voor het vervoer van personen of goederen voorzover Of je ook foto's tijdens het stijgen en dalen mag maken hangt van het beleid van de luchtvaartmaatschappij af.

Bronnen:
http://wetten.overheid.nl/BWBR0002327/geld...

Volgens mij mag je best foto's maken tijdens een vlucht.

ik weet het zeker het antwoord is : je mag geen technologie aan hebben bij het opstijgen en het landen, maar tijdens de gehele vlucht mag je het gewoon aan hebben. Met technologie bedoel ik : film Camera, Foto Camera, en een hand computertje. verder van de technologie ( telefoon(gsm), laptop(als hij aan staat),en andere wireless dingen niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100