waardoor ontstaan de meeste vliegtuigongelukken?

je hebt bijvoorbeeld een bomaanslag,brand,ontploffing,botsing,kortsluiting etc. wat is van dit soort rampen het meest voorkomende?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is in de praktijk natuurlijk meestal een opeenstapeling van dingen die mis gaan voordat een vliegtuig echt neerstort. Maar volgens planecrashinfo.com is de belangrijkste oorzaak nog steeds de menselijke factor.

Bronnen:
http://planecrashinfo.com/cause.htm

Meestal een technisch probleem. Vooral bij oudere toestellen, waarvan het onderhoud nog wel eens te wensen overlaat.

Ongeveer 80 procent van de luchtvaartongevallen vinden plaats tijdens of kort voor of na het opstijgen of landen. Uit een onderzoek op de website van de vliegrampendatabase PlaneCrashInfo.com onder 1843 luchtvaartongevallen die plaatsvonden tussen 1950 en 2006 kwamen de volgende oorzaken naar voren: 53%: Fout van de piloot, waarvan 16%: Gerelateerd aan weersomstandigheden 4%: Gerelateerd aan mechaniek 33%: Overig 21%: Mechanisch defect 11%: Weer 8%: Andere menselijke fout 6%: Sabotage 1%: Overig

Het heeft ook vaak te maken met erge vermoeidheid van de hoofdpiloot. Daarnaast kan het ook zijn dat de hoofdpiloot door wat dan ook iets over het hoofdziet, maar dat de andere piloten er niets van zeggen door de 'power distance', waar sprake van is in sommige culturen (zoek op Hofstede) Ook andere aspecten van cultuur speelt mee, zoals manier van praten tegenover 'hoger' geplaatste personen en andere mensen. In het boek 'uitblinkers' van Malcolm Gladwell staat hierover een heel interessant hoofdstuk.

ik sluit me aan bij de rest ik kijk altijd Air crash investigation. Meestal is de oorzaak een op eenstapeling van gebeurtenissen,waar vaak het menselijk handelen een hoofdrol speelt. Over het algemeen is het niet 1 specifiek gebeurtenis die het ongeluk veroorzaakt als ik air crash investigation soms zie is het soms zo merkwaardig dat bepaalde dingen gebeuren

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100