Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

heeft Ravenstein ooit een eigen spoorwegstation gehad?

Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
1.4K
ronron1212
7 jaar geleden
https://nl.wikipedia.org/wiki/Station_Ravenstein

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Ja. Het heeft een station gehad, er er is nog steeds een station.

In 1880 werd in Ravenstein een station geopend aan de Zuid-Ooster spoorlijn Tilburg-Nijmegen. Het gebouw werd het type ‘Helvoirt’ genoemd. Het was een laag gebouw met woning en dienstlokalen. Op 17 april 1881 reed de eerste trein over het spoor.
In de jaren ’20 van de vorige eeuw kwamen op dit station, waar drie mensen werkzaam waren, goederentreinen met kolen aan. Die werden gelost voor Schimmel in Reek en voor de melkfabrieken van Ravenstein, Reek en Schaijk. Ook kwamen er treinen met koren voor Meulemans. Bij het station stonden grote tanks met gas, ten behoeve van het ‘gemeentegas’.

In 1973 werd het nieuwe stationsgebouw geopend. Dat is van de hand van architect C. Douma en wordt het type ‘Beilen’ genoemd, een soort tweekamerbungalow. Het oude station was inmiddels verouderd, verpauperd en voldeed niet meer aan de eisen van die tijd. Besloten werd om het oude gebouw af te breken zodra het nieuwe pand gereed was.

Toegevoegd na 46 minuten:
Op http://www.stationsweb.nl/station.asp?station=ravenstein staat trouwens dat het oude station geopend werd op 4 juni 1881.
(Lees meer...)
Amadea
7 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
Het is tegenwoordig het derde station in de gemeente Oss. Had vroeger ook een goederenemplacement speciaal voor de BMW importeur die er toen gevestigd was.

Andere antwoorden (1)

Ja, dat heeft het nog steeds.

"De stad beschikt tevens over een station aan de spoorlijn 's-Hertogenbosch - Nijmegen." staat op https://nl.wikipedia.org/wiki/Ravenstein_(stad).

Toegevoegd na 1 minuut:
Zie ook: https://nl.wikipedia.org/wiki/Station_Ravenstein.
(Lees meer...)
7 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding