Ligt perron 3a dichtbij perron 5a op het treinstation in Zwolle?

Ik kan nergens een plattegrond online vinden met de spoornummers van het station in Zwolle. Ik moet namelijk overstappen in Zwolle naar Schiphol (van 3a naar 5a). Overstaptijd bedraagt 2 minuten en ik vraag mij af of dit voldoende is? Ligt het toevallig naast elkaar? Hopelijk weet iemand dit!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je bedoelt waarschijnlijk SPOOR 3a en SPOOR 5a (sorry, ik zit in de spoorwereld, en dan zit er een wereld van verschil tussen SPOOR 3a en PERRON 3a...). In Zwolle liggen spoor 3a en spoor 5a direct tegenover elkaar aan het tweede perron. Je hoeft dus alleen maar het perron over te steken, een afstand van een paar meter. Zie Sporenplanonline voor de informatie. Klik linksboven op Sporenplannen, klik op Nederland, en kies dan "Actuele tekeningen - uitgebreid". Klik op Zwolle en schuif naar rechts tot je een blokje met "Zl" tegenkomt - dat is de spoorse afkorting van Zwolle. Zie ook het plaatje hieronder.   Toegevoegd na 7 minuten:   Voor belangrijke dingen zoals een vliegreis bouw ik zelf altijd een veiligheidsmarge in. In jouw geval zou het kunnen gebeuren dat je eerste trein uitvalt. Kijk dus vooraf hoe laat je op Schiphol zult aankomen als je je eerste trein mist en je met de volgende trein naar Zwolle gaat. Is dat nog op tijd: prima. Ben je dan niet meer op tijd op Schiphol, neem dan een trein eerder van je vertrekstation naar Zwolle. Mocht die trein uitvallen, dan is dat niet meteen een probleem.  

Bronnen:
http://www.sporenplan.nl/
http://www.sporenplan.nl/figuren/tekeninge...

Ja, station 3 en 5 liggen tegenover elkaar, je hoeft dus alleen het perron over te steken. En de overstap die jij moet maken is een belangrijke, over het algemeen wachten die treinen op elkaar, en word er ook omgeroepen 'trein naar Schiphol aan overkant perron, u kunt zo overstappen'. Toegevoegd na 39 minuten: Eerste zin moet uiteraard perron zijn, en niet station..

Nee, die sporen liggen niet aan hetzelfde perron. En zelfs als dat wel zo was heb je nog kans aan die 2 minuten te weinig tijd te hebben. Want er treedt zo gemakkelijk vertraging op. Ik kwam een keer aan op spoor 7a en moest overstappen naar spoor 5a, wat dus wél aan de andere zijde van datzelfde perron is. Maar mijn trein kwam te laat aan en de andere trein deed de deur niet meer open en reed gewoon voor mijn neus weg. Om in 2 minuten van 3a naar 5a te komen moet je behalve dat de trein op tijd is ook nog het geluk hebben dat jouw trein bij de trap stopt. Anders kan je ook nog een behoorlijk eind lopen om daar te komen. Toegevoegd na 1 minuut: Je kunt dus beter een trein eerder vertrekken. Wat Ritsuka zegt heb ik op station Zwolle nog nooit meegemaakt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100