Verdwijnen de papieren retourtickets van de ns? Zo ja, wanneer?

Ik vraag dit omdat in een vraag over of een buitenlander korting kreeg, zei iemand dat er geen retourtickets meer zijn. Bij ons hebben ze die nog wel, gewoon uit de automaat. Maar gaan ze er dan helemaal uit? Of blijven ze toch nog, net zoals de enkel tickets?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Papieren retourtickets in de oude vorm, waarbij een retour goedkoper was dan twee enkeltjes, bestaan niet meer. Tegenwoordig is een retour even duur als twee enkele tickets. Papieren kaartjes verdwijnen begin 2014 blijkbaar echt wel. "Vanaf begin 2014 zal de wegwerp ov-chipkaart in gebruik worden genomen en zal het papieren treinkaartje verleden tijd zijn. De verschillende belangenorganisaties hebben gepleit voor behoud van het papieren treinkaartje, omdat dit voor verschillende reizigers groepen voor problemen zou kunnen zorgen. Toch wil de NS overgaan op het digitale vervoersbewijs, zodat de poortjes op de treinstations in gebruik genomen kunnen worden. Trein aanbiedingen Natuurlijk zal dit geen gevolgen hebben voor de trein aanbiedingen. Op het huidige moment maakt elke trein aanbieding gebruik van een unieke code die u online kunt omzetten in een geldig vervoersbewijs. Nog onduidelijk is hoe de trein aanbieding wordt omgezet in een wegwerp ov-chipkaart, maar dit zal pas tegen het eind van 2014 nodig zijn." http://www.goedkoop-treinkaartje.nl/ns-trein-nieuws/papieren-treinkaartje-tot-eind-2013

Ze verdwijnen niet, wegens protest door diverse consumentenorganisaties: "Het papieren treinkaartje blijft bestaan voor incidentele treinreizigers. [...] De NS laat nu weten dat de papieren kaartjes voor een enkele reis, dagretour en railrunner beschikbaar blijven bij de balie, in de kaartautomaat en online. Ook papieren dagkaarten voor de fiets en hond blijven te koop aan de balie en in de kaartautomaat. De papieren kaartjes worden overigens wel voorzien van een chip waarmee moet worden in- en uitgecheckt. Vanaf woensdag wordt de kaartautomaat aangepast zodat reizigers worden aangestuurd op het gebruik van de OV-chipkaart. In de loop van volgend jaar moeten reguliere reizigers geleidelijk alleen nog de OV-chipkaart gaan gebruiken." http://www.nu.nl/binnenland/2957673/ns-behoudt-deels-papieren-kaartje.html (13-11-2012)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100