Wat als je de OV-kaart als student niet gebruikt, ontvang je dan een geldbedrag / vergoeding per maand als je deze weigert?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee. Je krijgt de kaart zolang je recht hebt op studiefinanciering. Die kaart vertegenwoordigt een bepaalde geldwaarde. Maar als je 'm niet gebruikt of niet wil gebruiken krijg je geen vergoeding in geld. De tijd dat studenten die aan bepaalde voorwaarden voldeden een reiskostenvergoeding kregen, is voorbij. Daarvoor is nou net dat 'reisproduct' gekomen.

Mijn dochter gaat binnenkort stage lopen in het buitenland. Ze krijgt hiervoor een buitenlandtoeslag en ik denk dat die gefinancierd wordt met het geld dat wordt uitgespaard door het stopzetten van haar ov. Dus in bepaalde gevallen kan het.

Nee, in principe krijg je geen andere reisvergoeding dan je OV kaart. Maar er zijn uitzonderingen: - Als je niet met het OV op je bestemming kan komen. - Als je naar het buitenland gaat. - Als de OV verbinding dermate veel problemen geeft dat het ondoenlijk is om daarmee op je bestemming te komen. Dan kun je bij de IB-groep of duo, hoe je het ook noemt. Om een vergoeding vragen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100