met de ov chipkaart zijn de kosten voor ongeveer 12 ct/ km. Als ik met de bus 50 km moet reizen ben ik 6 Euro kwijt. Klopt dit wel?

ik ben 13 jaar en zoek de goedkoopste manier om naar Eindhoven te reizen met de bus. Ik reis in de spits. De afstand naar Eindhoven is ongeveer 25 km
Ik heb nu en maandkaart voor 92 euro. Dus nog geen ov-chip. Met een ov-chip zou ik dus meer dan 130 euro kwijt zijn: 22x6 Als het klopt dat je 12 cent per km betaald.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je geeft aan dat de afstand ongeveer 25 km is. Dit kan dus ook wat meer zijn, zeker omdat de bus bijna nooit de meest directe (en dus met de minste km's) route rijd. Ook zit er altijd een vast bedrag als instap/basis tarief bij, bv een 79 cent (connexxion). Dit was vroeger de eerste strip op de strippenkaart (je was altijd minimaal 2 strippen kwijt). Dit zijn allemaal dingen waarmee rekening mee gehouden moet worden, bij het berekenen van wat de prijs is. Ga er maar vanuit de ov chipkaart systemen in de bus de juiste prijs berekenen. Als je van te voren de prijs wilt weten, kun je deze opvragen op www.9292ov.nl. Overigens is misschien de trein ook een optie voor een deel van het traject.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100