Hoe zit het nu met het instaptarief bij NS voor studenten?

Want ik weet dat het instaptarief 10 euro is voor het reizen met korting. Ik heb ook automatisch opladen (steeds 10 euro) op mijn ov. Gisteren checkte ik in bij de NS. Ik was eerst bij de bus uitgestapt, daar stond dat ik nog 12 euro had.

Toen ik uitcheckte bij de NS had ik er opeens 22 op staan, automatisch opladen heeft dus 10 euro erbij gezet. Waarom is dit? Want ik had immers nog 12 euro op mijn ov staan!

Toegevoegd na 12 uur:
En ik reisde dus in kortingsuren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vóór je treinreis had je 12 euro op de kaart staan. Je checkt in, er wordt 10 euro afgeboekt, dan komt je saldo op 2 euro. Omdat het onder de 10 euro uitkomt, wordt er dan 10 euro bijgeboekt via automatisch opladen, totaal saldo is dan 12 euro. Als je uitcheckt, wordt het instaptarief verminderd met wat je verreisd hebt, weer teruggezet op je kaart. Als je op tweede pinksterdag reisde, kan het zijn dat dat gratis was, en dat je dus het volle bedrag van 10 euro instaptarief hebt teruggekregen en nu een saldo van 22 euro hebt.

Het instaptarief van de NS is inderdaad niet altijd even duidelijk. Als ik het goed begrijp heb jij ingecheckt bij de NS met 12 Euro op je kaart. Even later bij het uitchecken stond er ineens 22 Euro op je kaart, terwijl het instaptarief maar 10 Euro is. Er is 1 geval waarin de NS 10 Euro extra bijboekt, ook al staat er nog 12 Euro op jouw kaart. De NS doet dit namelijk als de gemaakte treinreis duurder is dan het instaptarief. Vraag is dus: was de door jou gemaakte reis duurder dan 10 Euro? Zo ja, dan is dat de reden waarom er toch 10 Euro extra bij de 12 Euro is gezet.

Bronnen:
http://www.ns.nl/reizigers/ov-chipkaart/ho...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100