Wie heeft hier voorrang? Fietser A of B.

Op een T-kruising rijdt fietser A op een voorrangsweg en komt van rechts. Voor de autorijstrook (evenwijdig aan het fietspad met fietser A) staat het stoplicht op rood, maar de rijstrook (belangrijk detail!) voor fietsers heeft GEEN stoplicht.

Fietser B staat aan de 'poot' van de T-kruising en wil naar links, heeft groen licht, maar staat NIET op een voorrangsweg. Wie heeft er nu voorrang? Fietser A of fietser B.

Ter verduidelijking zie afbeelding.

Weet jij het antwoord?

/2500

Fietser A rijdt op een voorrangsweg en dient voorrang te krijgen, volgens de tekening heeft fietser B "haaientanden" voor zich staan, en moet dus voorrang geven.

k neem aan dat er een fietsstrook langs de weg ligt, geen losliggend fietspad. In Hengelo heb je een ongeveer zelfde situatie. Zie: https://goo.gl/maps/MRKtRGAAi8m Als fietser stop ik hier altijd voor rood (van de auto’s). Bij rood gaat namelijk het verkeer van links rijden wat daarna dus direct rechts kan afslaan op de volgende kruising. Als je dan doorrijdt lig je op de motorkap… Volgens de wet is er ook geen verschil tussen een fietsersstoplicht en een autostoplicht. Een rood licht is een rood licht, en daar moet je voor stoppen. Dus fietser B heeft voorrang in mijn ogen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100