Tweedehandsfiets gekocht. Heeft nieuw achterwiel, verkoper zegt dat ik over 6 weken terug moet komen om spaken te laten spannen. Hoeveel kost dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

"Spaken die (te) los zitten, zorgen voor onnodige slijtage en zullen uiteindelijk breken. Te losse spaken maken het fietsen zwaarder en onstabieler. Vooral de spaken van een nieuwe fiets moeten regelmatig worden aangespannen." Bij een nieuwe fiets is dit heel normaal en vaak inbegrepen bij een servicebeurt. Dat zullen ze niet doen bij een tweedehands fiets met een nieuw achterwiel. Dat dat nodig is klopt. Een servicebeurt waar dit in zit zal ongeveer 25-35 euro zijn voor een normale fiets (bronnen) maar dan doen ze dus veel meer. Ik denk dat je voor minder dan een tientje klaar moet kunnen zijn zeker als het om 1 wiel gaat.

Bronnen:
http://www.babboe.be/klantenservice/onderhoud
http://www.energiefietsen.nl/werkplaatstar...
http://www.roelofsentweewielers.nl/index.php?id=41

Spaken spannen als je een fiets gekocht hebt, zou gratis service moeten zijn.

jij heb je fiets heb gekocht bij een rijwiel handel, dan is er sprake van een koop overeenkomst tussen twee partijen de koper en de verkoper, uit deze overeenkomst komen verplichtingen voort zoals garantie . Nu is de vraag wat heb jij afgesproken met de verkoper tijdens de verkoop van de fiets over het spannen van de spaken ? maar ik zou zeggen dat zoiets onder de garantie valt bij normaal gebruik van de fiets of probeer het onder de garantie te laten vallen. Het beste is dat je kontakt opneemt met de verkoper en dat je vraagt of het onder de garantie valt of dat je het zelf moet betalen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100