Waar kan ik de grote zeeschepen van dichtbij bekijken?

Ik wil al heel grote zeeschepen bekijken van dichtbij (niet spotten met een verrekijker oid).

Kan iemand mij vertellen waar ik dat kan doen? En minstens zo belangrijk, hoe kom ik daar. Uiteraard weet ik dat ik zomaar naar de Rotterdamse havens kan rijden, maar daar kom ik geen wijs uit. Al de borden met havennummers.

Iemand adres die ik in mijn navigatie kan zetten bijvoorbeeld? Elke andere gerichte aanwijzingen zijn ook zeer welkom.

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Ship Spotten - de allergrootste Ship spotten kan overal aan het water, zolang er maar mooie schepen voorbij komen. Maar om de allergrootste schepen te kunnen zien, moet je aan de Maasmond, de ingang van de Nieuwe Waterweg, bij Hoek van Holland / Tweede Maasvlakte zijn. Hiervoor zijn 2 locaties: 1 Slag Maasmond (Tweede Maasvlakte) Vanaf de Tweede Maasvlakte (richting havennummer 9880) heb je een mooi zicht op de aankomst en vertrek van zeeschepen. Dit punt ligt aan de zuidkant van de Nieuwe Waterweg. 2 Noorderpier (Hoek van Holland) Ook vanaf de Noorderpier bij Hoek van Holland heb je een mooi zicht op de aankomende en vertrekkende zeeschepen. Dit punt ligt aan de noordkant van de Nieuwe Waterweg.

Bronnen:
https://hotspotholland.nl/shipspotting-rotterdam

Je kunt ook IJmuiden proberen, hoewel daar minder scheepvaartverkeer is. Adres/navigatie: Zuidpier: Kennemerboulevard IJmuiden (betaald parkeren) Noordpier: Reyndersweg Wijk aan Zee

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100